NVO baigia išnaudoti žmonių suaukotą paramą ukrainiečiams | Diena.lt

NVO BAIGIA IŠNAUDOTI ŽMONIŲ SUAUKOTĄ PARAMĄ UKRAINIEČIAMS

  • 0

Didžiosios nevyriausybinės organizacijos jau baigia išdalinti visuomenės suaukotą paramą atvykstantiems ukrainiečiams, antradienį pranešė Raudonasis kryžius.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje šiuo metu yra registruota beveik 14 tūkst. ukrainiečių.

Sparčiai augant atvykstančiųjų iš Ukrainos skaičiui, organizacijoms pradeda trūkti lėšų humanitarinės pagalbos teikimui.

Lietuvos Raudonasis Kryžius skaičiuoja, kad jais pasirūpinti šiuo metu žmonių ir verslų suaukotų lėšų užteks iki balandžio 1 dienos. 

„Pastaruoju metu ženkliai išaugo į Lietuvą atvykstančių ukrainiečių srautai, todėl beveik visos mūsų lėšos jau panaudotos būtiniausių higienos prekių, maisto, vaistų supirkimui, taip pat kuponams pramoninėms prekėms įsigyti ir psichosocialinei pagalbai bei pagalbai vaikams teikti. Svarbiausia mūsų misija – užtikrinti pagrindinius ukrainiečių poreikius“, – pranešime sakė organizacijos vadovė Kristina Meidė.

Iš žmonių suaukotų pinigų įvairiose platformose, Raudonajam kryžiui buvo pervesti beveik 2,2 mln. eurų. Juos organizacija skyrė humanitariniams paketams, vaistams ir kitiems ukrainiečių specialiems poreikiams atliepti.

Nevyriausybinės organizacijos skaičiuoja, kad pinigų užteks pasirūpinti dar beveik 5,8 tūkst. žmonių, o tai reiškia, kad ir šios lėšos labai greitai baigsis.

Paramą maistu ukrainiečiams organizuojantis labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ sako, kad nors ukrainiečių srautai ir dideli, kol kas žmonės yra pamaitinti ir alkani nelieka.

„Vienuose registracijos centruose maisto paketai dalinami vietoje, iškart centre, kituose – žmones nukreipiame į mūsų padalinius, nes registracijos centruose nepakanka vietos maisto sandėliavimui. Tačiau žmonės be maisto tikrai nelieka“, – sakė „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

„Maisto bankas“ informavo, kad šiuo metu tiesiogiai į Ukrainą išsiųsta 100 tonų maisto produktų, o ukrainiečiams Lietuvoje jau išdalinti daugiau nei 10 tūkst. maisto paketų.

Gairės: karas Ukrainoje, parama ukrainiečiams, Maisto bankas, Raudonasis Kryžius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS