Orai: ilgasis savaitgalis bus rudeniškai malonus ir šiltas | Diena.lt

ORAI: ILGASIS SAVAITGALIS BUS RUDENIŠKAI MALONUS IR ŠILTAS

Šalyje valstybinės reikšmės kelių dangos sausos, tik vietomis yra išlikusių drėgnų kelių ruožų, praneša kelininkai.

Lietuvoje rytas buvo be kritulių. Oro temperatūra svyravo nuo 4 iki 9 laipsnių šilumos.

Šeštadienį diena bus šilta, graži ir be lietaus, teigia sinoptikai. Daug kur termometrai rodys 12-14 laipsnių šilumos, šiaurės vakariniuose rajonuose kai kur bus apie 11 laipsnių, o pietiniuose ir pietvakariniuose rajonuose temperatūra vietomis sieks ir 15-16 laipsnių šilumos.

Artimiausios dienos bus rudeniškai malonios ir leis pasimėgauti tiek ilguoju savaitgaliu, tiek pabūti gamtoje ar lankyti artimųjų kapus, LRT radijui sakė sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė.

Sekmadienį orai irgi bus palankūs leisti laiką gamtoje. Lietaus nebus, pūs vidutinio stiprumo pietų, pietryčių vėjas. Naktį oras atvės iki 3-8 laipsnių šilumos, o dieną vėl sugrįš 11-16 laipsnių šiluma.

Lapkričio 1-ąją, kai daugelis lankys artimųjų kapus, orai irgi dar nesubjurs, lietaus debesys drieksis kiek toliau nuo Lietuvos, o mūsų šalyje vėl galėsime džiaugtis saulėta ir gražia diena, sakė sinoptikė. Pietryčių vėjas ims stiprėti, bus smarkokas – iki 7-12 m/s. Naktį termometrai rodys 2-7 laipsnius šilumos, o dieną šiluma, palyginti su savaitgalio dienomis, bus šiek tiek menkesnė – įdienojus oras šils iki 9-14 laipsnių šilumos. Pirmadienį šilčiausia diena numatoma vakariniame šalies pakraštyje, o vėsiausia – šiaurės rytiniuose rajonuose.

Vėlinių dieną lietaus sulauksime tik vietomis, sakė sinoptikė, bet vėjas pūs vis smarkiau, bus pietryčių, rytų krypties. Naktį jis bus stipresnis, o dieną jau tikėtini ir pavojingi vėjo gūsiai iki 15-17 m/s. Debesų daugės, tad ir temperatūra, bent jau naktį, švelnės – oras atvės iki 3-8 laipsnių šilumos. Dieną bus panašiai kaip ir pirmadienį, galbūt vienu kitu laipsniu vėsiau dėl debesuotumo. Įdienojus antradienį oras šils iki 8-13 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS