Orai: kaitra svilins ir toliau – karščio banga nesitrauks | Diena.lt

ORAI: KAITRA SVILINS IR TOLIAU – KARŠČIO BANGA NESITRAUKS

  • 0

Šiomis dienomis karštis palaipsniui ir vėl intensyvės, protarpiais kai kuriose šalies vietovėse gali prapliupti trumpalaikis lietus, lydimas perkūnijų.

Šiandien šalyje numatomas nepastovus debesuotumas. Trumpalaikis lietus ir perkūnija galimi tik kai kuriose šalies vietovėse. Pūs nesmarkus rytinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 30, Panevėžyje iki 31 laipsnio. Šiauliuose bus apie 29, Klaipėdoje apie 28 laipsnius šilumos.

Antradienį dvelks rytų, pietryčių vėjas, temperatūra kils aukščiau. Nakties valandomis vyraus 16–22 laipsnių šiluma. Dienos metu vietomis praslinks lietaus ir perkūnijos židiniai. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 31, Kaune iki 32 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 29 laipsnius karščio.

Trečiadienį didesnių permainų nenumatoma – karštis svilins toliau. Naktį bus apie 17–22 laipsnius šilumos. Dienos metu lietus ir perkūnija taip pat numatomi, tačiau ne visur. Sodriau palyti gali šiaurinėse šalies vietovėse. Išsilaikys rytų, pietryčių krypties vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras kais iki 31, Kaune iki 32 laipsnių. Klaipėdoje vyraus 29 laipsnių karštis.

Ketvirtadienį karščio banga dar neatlėgs, temperatūra vėl perkops 30 laipsnių. Trumpalaikis lietus ir perkūnija prognozuojami tik kai kuriose vietovėse. Nakties valandomis numatoma 17–22 laipsnių šiluma. Dienos metu Vilniuje karštis sieks 31, Kaune ir Panevėžyje 32–33 laipsnius. Šiauliuose bus apie 30, Klaipėdoje apie 29 laipsnius karščio.

Penktadienį, tikėtina, kad popietinėmis valandomis Lietuvoje vyraus neramesni orai – daugelyje vietovių formuosis lietaus ir perkūnijos debesys. Naktis bus šilta, temperatūra sieks 17–23 laipsnius šilumos. Dieną Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 30 laipsnių. Šiauliuose bus apie 29, Klaipėdoje apie 28 laipsnius karščio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį karštis truputį sumažės. Šeštadienį vietomis praslinks lietūs su perkūnija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS