Orai Lietuvoje: kartu su vasariška šiluma gausiai lis, pabirs kruša | Diena.lt

ORAI LIETUVOJE: KARTU SU VASARIŠKA ŠILUMA GAUSIAI LIS, PABIRS KRUŠA

  • 0

Nors vasariški orai Lietuvoje, atrodo, jau įsitvirtino ir šiluma džiugina šalies gyventojus kiekvieną dieną, sinoptikai įspėja – artėja liūtys, perkūnija ir net kruša.

„Atėjo pavasario pabaigoje vasara ir pasiliks. Kol kas tai tikrai. Orų „virtuvėje“ – nieko naujo“, – feisbuke rašė sinoptikė Elvyra Latvenaitė.

Anot jos, virš Skandinavijos ir Šiaurės Vakarų Rusijos nusitęsęs sausas anticiklonas stiprėja ir plečiasi į pietryčius, o vakaruose ciklonų sistema jau silpnėja. Tad Lietuva atsidūrė ir vis dar bus šių dviejų sistemų sandūroje.

„Šiltas oras iš pietryčių vis dar plūs, dienomis gerokai įšils, naktys bus irgi gana šiltos. Popietinėmis valandomis, beveik kasdien, trumpai palis, kartais ir gausokai laistys, perkūnas dundės, iš juodesnio debesėlio ir kruša pabirs. Panašūs orai išliks ir šią, ir kitą savaitę“, – prognozavo sinoptikė.

Penktadienį protarpiais palis, dieną lis su perkūnija – dienos pradžioje gausiau vakariniuose rajonuose, pavakare jau daug kur. Vėjas pietryčių naktį 7–12 m/s, dieną 6–11 m/s, per perkūniją gūsiai sieks 15–18 m/s. Naktį 13–16°C, dieną 23–28°C.

Šeštadienio rytą ir dieną protarpiais su perkūnija palis, dieną vietomis gausokai. Vėjas pietryčių 4–8 m/s, per perkūniją – 8–13 m/s, gūsiai 15–18 m/s. Naktį 12–15°C, dieną 21– 26°C.

Sekmadienį protarpiais su perkūnija palis, daugiausia vakariniuose, pietvakariniuose rajonuose. Vėjas pietryčių 4–8 m/s. Naktį 13–15°C, dieną 21–26°C.

Pirmadienio naktis pranešama be lietaus, dieną vėl nulis trumpas lietus su perkūnija. Vėjas nepastovus 4–8 m/s. Naktį 10–13°C, dieną 22–27°C.

Antradienis – be ženklesnio lietaus. Vėjas nepastovus 4–8 m/s. Naktį 12–15°C, dieną 23–27°C.

Trečiadienį irgi be ženklesnio lietaus, dieną vėl gali trumpai su perkūnija nulyti. Vėjas nepastovus 4–8 m/s. Naktį 13–16°C, dieną 22–26°C, vakariniuose rajonuose 18–20°C.

Ketvirtadienį palis, dieną vėl su perkūnija. Vėjas nepastovus 4–8 m/s. Naktį 12–16°C, dieną 22–25°C.

GALERIJA

  • Orai Lietuvoje: kartu su vasariška šiluma gausiai lis, pabirs kruša
  • Orai Lietuvoje: kartu su vasariška šiluma gausiai lis, pabirs kruša
  • Orai Lietuvoje: kartu su vasariška šiluma gausiai lis, pabirs kruša
Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS