Orai Lietuvoje: lietus ir žvarbus vėjas dar nesitrauks, naktimis numatomos šalnos | Diena.lt

ORAI LIETUVOJE: LIETUS IR ŽVARBUS VĖJAS DAR NESITRAUKS, NAKTIMIS NUMATOMOS ŠALNOS

Sekmadienį lietus ir žvarbaus vėjo gūsiai dar nerims, sausiau jau bus tik antradienį. Tačiau naktimis sulauksime šalnų, o ir dienomis šiluma bus menka.

Šeštadienio dieną lietus prasidėjo daugiau pietinėje šalies dalyje, o šiuo metu lietaus debesys po truputį keliauja į rytinius šalies rajonus. Tad Vilnius pateko į tą sankryžą, tad ir šeštadienį lijo, ir sekmadienį lyja, LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Tuos lietus, pasak jo, atnešė gana aktyvus žemo atmosferos slėgio sūkurys, jis ir sekmadienį lems Lietuvos orus. Didesnė jo įtaka bus juntama Rytų Lietuvoje, čia daugelyje rajonų lis, nedideli lietūs atkeliaus ir į pietvakarių Lietuvą, bet čia lietaus bus kur kas mažiau. Vakarų Lietuvoje bus daugiau pragiedrulių, mažiau debesų ir sausiau. Žemaitijoje ir prie jūros lietus mažai tikėtinas.

Pūs nemalonus šiaurės rytų, šiaurės vėjas, jis bus gana žvarbus ir gūsingas. Temperatūra, ten, kur lis ir kur storesnis debesų sluoksnis, bus neaukšta, Rytų Lietuvoje bus vos 6-9 laipsniai šilumos. Vakarų Lietuvoje, kur sausiau ir kur netgi pasirodys saulė, bus šilčiau. Vakarų ir prie jūros tikėtina, kad oras dar sušils iki 10-13 laipsnių šilumos.

Ciklonas iš mūsų šalies nesitrauks, išliks šiaurės rytų, šiaurės, sakė sinoptikas, tik pirmadienį jis bus ramesnis. Vėl daugelyje rajonų sulauksime lietaus, jis nebus toks intensyvus, bet jis brausis jau į vakarinius šalies rajonus. Lietuvoje bus dar vėsiau. Naktį temperatūra žemės iki 2-7 laipsnių šilumos, o dirvos paviršiuje, tikėtina, šiaurės vakariniuose rajonuose, kai kur galimos ir šalnos iki 0-2 laipsnių šalčio. Dieną šiluma irgi bus menka, panašiai kaip sekmadienį, 6-11 laipsnių ir vėl vakariniame šalies pakraštyje kai kur tikėtina iki 12-13 laipsnių šiluma.

Vėliau lietaus mažės, deja, sulauksime šalnų, sakė sinoptikas V. Sakalauskas. Antradienį jau lietus numatomas tik vietomis, bet bus dar šalčiau: naktį bus 1-6, prie žemės paviršiaus šalnos iki 0-4 laipsnių šalčio. Dieną padaugės pragiedrulių, dažniau sušvis saulė ir temperatūra pakils iki 8-13 laipsnių šilumos. Šalnų neišvengsime ir trečiadienį, jos bus jau daugelyje rajonų, bet dieną saulė orą dar įšildys iki 9-14 laipsnių šilumos.

Kitos savaitės antroje pusėje dienomis bus vienu kitu laipsniu bus šilčiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS