Orai nelepins: šiluma į Lietuvą neskuba | Diena.lt

ORAI NELEPINS: ŠILUMA Į LIETUVĄ NESKUBA

  • 2

Kol kas artimiausiomis dienomis orai keisis mažai: dangumi sparčiai plauks debesys, kurie kasdien atneš tai gausesnio, tai mažesnio lietaus, vyraus apysmarkis vėjas, o termometrų stulpeliai neskubės kilti.

Šiandien dieną vyraus permainingas debesuotumas, daugelyje vietovių prapliups lietus, vietomis ir perkūnija sugriaudės. Vyraus smarkokas vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Gūsiai stiprės iki 14–18 metrų per sekundę. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 13, Kaune iki 14 laipsnių. Šiauliuose bus apie 12, Klaipėdoje apie 11 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį vakarinius ir pietvakarinius šalies rajonus pasieks krituliai, kurie keliaus rytų link. Mažiausia kritulių tikimybė numatoma šiaurinėje šalies dalyje. Temperatūra šalies šiaurėje bus apie 1–3, likusioje šalies dalyje apie 3–6 laipsnius šilumos. Dienos metu palis daug kur, bus debesuota su pragiedruliais. Vyraus ramesnis pietų, pietvakarių krypties vėjas, kurį vakare keis vėjas iš šiaurės vakarų. Vilniuje ir Klaipėdoje oras šils iki 11, Kaune ir Šiauliuose iki 13 laipsnių. Panevėžyje bus apie 12 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį debesys praretės, bus vėsiau. Temperatūra svyruos tarp 1–5 laipsnių šilumos, kai kur dirvos paviršių nubalins šalna. Dienos metu daug kur truputį palis, pūs žvarbokas šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje termometrai fiksuos 12, Kaune 13 laipsnių šilumos. Klaipėdoje bus apie 11 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį taip pat išsilaikys gaivesni orai. Naktį numatomas šalnų pavojus, temperatūra sieks 1–5 laipsnius šilumos. Dienos metu protarpiais pasirodys debesys, su negausiu lietumi. Išsilaikys vidutinio stiprumo šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 12, Šiauliuose ir Klaipėdoje iki 11 laipsnių.

Penktadienio naktį išsilaikys panaši temperatūra kaip ir ketvirtadienio naktį, o dieną jau bus truputį šilčiau. Visgi, dienos metu galimas didesnis debesų kiekis, dažniau lynos. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 14, Kaune apie 15 laipsnių šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 13 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį gali būti truputį šilčiau, tačiau dažniau lankysis lietaus debesys, pūs gūsingas vakarų, pietvakarių krypties vėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...,orai nera LABAI GERI,bet...,

kad BLOGI TAI PAT neGALIMA paSAKYTI...,ka tiktai GRIZAU is LAUKO... TASKAS

hee

juk tiek silta kiek ir ziema buvo,turbut bus lietinga salta vasara

SUSIJUSIOS NAUJIENOS