Orai: pasidžiaukite paskutine vasariška diena šią savaitę | Diena.lt

ORAI: PASIDŽIAUKITE PASKUTINE VASARIŠKA DIENA ŠIĄ SAVAITĘ

Nors antradienį dar jausime besitęsiančią vasarą, likusi savaitė bus kur kas vėsesnė, sulauksime lietaus, kaip LRT RADIJUI teigė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Antradienį vasara Lietuvoje dar tęsis – šiltasis atmosferos frontas keliauja per Lietuvą ir atneša labai šiltus, o šalies pietuose netgi karštus rugsėjo pirmosios orus.

Ypač karšta diena numatoma pietiniuose rajonuose, čia oras įkais iki 30–34 laipsnių, o šiauriniuose rajonuose bus 24–29 laipsniai šilumos. Kai kur palis, pasitrankys perkūnijos, o vėjas keis savo kryptį – pietryčių keisis į pietų, pietvakarių, o vakare pūs vakarų vėjas 5–10 m/s greičiu.

Trečiadienį palis daug kur, vietomis su perkūnija, vėjas nepastovios krypties, o naktį tvyros rūkas. Naktis išliks šilta, vietomis temperatūra nukris iki 13–18 laipsnių, o dieną bus kur kas vėsiau nei šiandien.

Trečiadienio dieną temperatūra bus apie 18–23 ir tik pietrytinėje šalies dalyje iki vidurdienio dar spės sušilti iki 23–26 laipsnių šilumos, bet antroje dienos pusėje ir ten temperatūra nukris.

Ketvirtadienį bus dar vėsiau. Naktį bus 8–12 laipsnių šilumos, prie jūros – iki 15–16 laipsnių. Dieną bus 17–22 laipsniai šilumos, bet lietaus bus mažiau, trumpai palis tik kai kuriuose rajonuose.

Tokių karščių kaip antradienį likusią savaitę nebebus, nes orai po truputį vės. Savaitės pabaigoje prie Lietuvos artės Atlanto ciklonas, tad lietaus debesys savaitgalį pasirodys vis dažniau, o ir temperatūra vis žemės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS