Orai: paskutinė vasario savaitė nebus labai maloni | Diena.lt

ORAI: PASKUTINĖ VASARIO SAVAITĖ NEBUS LABAI MALONI

  • 0

Kalendorinė žiema jau eina į pabaigą, tačiau paskutinėmis dienomis panašu, kad pati žiema dar mėgins priminti apie save. Po ramaus ir gan saulėto pirmadienio orai subjurs.

Naktimis dažnai paspaus šaltukas, tad keliuose pravers ypatingas atidumas. Taip pat beveik kasdien sulauksime ir mišrių kritulių.

Savaitės startas bus gražus, palepins saulės spinduliai. Tačiau pūs žvarbokas šiaurės vakarų krypties vėjas. Nedideli krituliai kai kur numatomi tik pirmoje dienos pusėje. Vilniuje ir Panevėžyje bus apie 6, Kaune apie 7 laipsnius šilumos. Šiauliuose ir Klaipėdoje oras šils iki 5 laipsnių. Vėlai vakare temperatūra sparčiai kris.

Antradienio naktį spustels šaltukas. Nakties ir ryto valandomis bus slidu. Temperatūra svyruos tarp –4–0 laipsnių šalčio, tik prie jūros išsilaikys 1–2 laipsniai šilumos. Paryčiais pro vakarinius, pietvakarinius šalies rajonus atkeliaus mišrūs krituliai. Dienos metu kritulių banga keliaus per visa šalį, sulauksime ir sniego, ir šlapdribos, ir lietaus. Sustiprės pietinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 4, Klaipėdoje iki 5 laipsnių. Šiauliuose bus apie 2, Panevėžyje apie 3 laipsnius šilumos.

Trečiadienio naktį vietomis dar tęsis nedideli krituliai. Temperatūra svyruos tarp 0–4 laipsnių šilumos, kai kur bus slidu. Pajūryje pietvakarių krypties vėjo gūsiai sustiprės iki 18–20 metrų per sekundę. Dienos metu bus debesuota su pragiedruliais, vietomis, daugiausiai šiaurės vakarinėje šalies dalyje numatomi krituliai. Išsilaikys apysmarkis pietvakarių krypties vėjas, stipresni gūsiai bus pajūryje. Vilniuje oras šils iki 6, Kaune iki 7 laipsnių. Panevėžyje ir Klaipėdoje bus apie 5, Šiauliuose apie 4 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį ir vėl sulauksime visos puokštės kritulių, bus vėsiau. Išsilaikys neramus vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Nakties valandomis bus apie nulį, kelius slidins plikledis, pajūryje išsilaikys 2–3 laipsnių šiluma. Dienos metu daug kur numatomi mišrūs krituliai. Temperatūra svyruos apie 2–5 laipsnius šilumos. Vėlų vakarą daug kur galima neigiama temperatūra.

Penktadienį bus vos ramiau: pūs vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių krypties vėjas, numatomi pragiedruliai. Temperatūra naktį svyruos tarp –4 –0 laipsnių šalčio, gali būti slidžių kelio ruožų. Dieną šiluma sieks 1–4 laipnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, šeštadienio naktį vėl paspaus šaltukas, daug kur galimi pragiedruliai, o šiaurinėse, šiaurės vakarinėse šalies vietovėse pasnigs. Dienos metu krituliai pasirodys daugelyje rajonų. Sekmadienį bus šilčiau, tačiau mišrių kritulių išvengti nepavyks.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS