Orai: po žvarbios savaitės pradžios šaltukas sušvelnės | Diena.lt

ORAI: PO ŽVARBIOS SAVAITĖS PRADŽIOS ŠALTUKAS SUŠVELNĖS

  • 2

Po šaltoko savaitgalio ir savaitės pradžios nuo antradienio, kaip prognozuoja sinoptikai, orai švelnės, antroje savaitės pusėje atkeliaus ir gausesni lietūs.

Sekmadienį dieną temperatūra daug kur svyravo apie 0-2 laipsnius šalčio, pajūryje ir kai kur pietvakariuose buvo 1-2 laipsniai šilumos. Dangų beveik visur dengė plonas debesų sluoksnis, tik vienur kitur trumpam praplyšdamas, apie vidurdienį saulėta buvo Alytaus, Marijampolės, Kauno apskrityse.

Savaitės pradžioje Lietuvą vis dar dengs nestorų debesų danga, gausesnių kritulių nenumatoma, LRT Radijui sakė sinoptikė Alva Nagelytė. Didesnėje šalies dalyje pirmadienio naktį, pasak jos, vyraus švelni žiemiška temperatūra – bus apie 2-3 laipsnius šalčio, tik kraštiniuose rytiniuose rajonuose, trumpam debesims praplyšus, gali kristi iki 4-6 laipsnių šalčio. Pirmadienio dieną temperatūra išliks daugiausia silpnai neigiama – apie 1-2 laipsnius šalčio, o vakariniame šalies pakraštyje šils iki 0-2 laipsnių šilumos. Aprimęs vėjas ir toliau pūs iš pietryčių, bus vidutinio stiprumo.

Antradienį orai lėtai švelnės, sakė sinoptikė A. Nagelytė. Nakties temperatūra jau daug svyruos tarp 0-3 laipsnių šalčio, o dieną kils nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos, tik kraštiniuose rytiniuose rajonuose dar gali išlikti silpnas šaltukas. Pietryčių vėjas neturėtų stiprėti.

Trečiadienį iš pietvakarių jau atkeliaus atlydžio orai, pradžioje su nedideliu lietumi. Naktį palis vakariniuose rajonuose, o dieną – ir visoje Lietuvoje. Nakties temperatūra jau pamažu įsivyraus teigiama – nuo 1 iki 3 laipsnių šilumos. Dieną ji kils iki 1-4, vakariniame šalies pakraštyje – iki 5-7 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį ir penktadienį atkeliaus ir gausesni lietūs, ir temperatūra dienos metu gali kilti nuo 4 iki 8 laipsnių šilumos. Tačiau, anot sinoptikės, jau paskutinę lapkričio dieną po lietingos nakties rytą ims vėl plūsti sausesnis ir šaltesnis oras iš šiaurės ir pirmąją žiemos dieną sutiksime su nedideliu šaltuku.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kas?

Kas sukure nauja sildymo teikima ,kada radijatoriai syla tik 6 valandas po pietu , o naktimis ir iki pietu radijatoriai šalti?Ar tokiu budu suteike zmonems pigesni sildyma?

...,jokios ZVARBOS ir SALTUKO neBUVO,tik...,

malonus priesZIEMISKAS ATVESIMAS kaip ir BUDINGA MUSU GEOGRAFINEI PLATUMAI... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS