Orai: savaitgalį kepins saulė, bet kitą savaitę – jau pokyčiai | Diena.lt

ORAI: SAVAITGALĮ KEPINS SAULĖ, BET KITĄ SAVAITĘ – JAU POKYČIAI

  • 0

Šis savaitgalis dar džiugins mus vasariška šiluma, tačiau kitą savaitę sinoptikai prognozuoja dažnesnius lietaus debesis.

Šeštadienį dieną vakariniuose rajonuose kai kur įdienojus trumpai palis, galima ir perkūnija. Tačiau, kaip LRT Radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas, tas lietus bus trumpas ir neįkyrus. Vėjas pietų, pietryčių, 6–11 m/s. Bus vasariškai šilta – oro temperatūra daug kur pakils iki 22–26, o kai kurias pietų, vakarų Lietuvos vietoves dar džiugins ir iki 27 laipsnių šiluma.

Panaši situacija bus ir sekmadienį, sako sinoptikas V. Sakalauskas. Ties naktį, tiek ir dieną simboliškai kai kuriose vietovėse trumpai gali palyti. Vėjas krypties beveik nekeis - jis pūs iš pietryčių, pietų. Naktį jis visai susilpnės – iki 3–8 m/s, dieną šiek tiek pradės stiprėti – iki 5–10 m/s. Naktį temperatūra žemės iki 9–14 laipsnių šilumos, Vakarų Lietuvoje kai kur laikysis ir 15–17 laipsnių šiluma. Sekmadienį dieną, pasak sinoptiko, vėl maloniai stebins tolstanti vasariška šiluma. Aukščiausia temperatūra žada pakilti iki 23–28 laipsnių šilumos.

Jau pirmadienį link Lietuvos pasuks drėgnesnių orų banga, tad ir debesų, ir lietaus jau bus daugiau. Pirmadienio naktį dar kai kur, o jau dieną daug kur numatomi trumpi lietūs, galimos ir perkūnijos. Temperatūra dar bus aukšta, net naktį ji dar svyruos tarp 14–19 laipsnių šilumos. Pirmadienio dieną temperatūra bus panaši kaip ir sekmadienį – 23–28 laipsniai šilumos, tik vakariniame šalies pakraštyje jau beliks 20–22 laipsniai šilumos. Ryškiau temperatūra pradės žemėti jau nuo antradienio, dažniau į Lietuvą užsuks lietūs. Drėgniausia bus šalies pietrytiniuose, rytiniuose rajonuose. Trečiadienį kai kur Rytų Lietuvoje lietūs bus ir smarkūs.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS