Orai: šiluma neatslūgs, bet savaitgalį jau bus pokyčių | Diena.lt

ORAI: ŠILUMA NEATSLŪGS, BET SAVAITGALĮ JAU BUS POKYČIŲ

  • 1

Paskutinėmis darbo dienomis šalyje ir toliau išsilaikys apysmarkis vėjas, tačiau dienomis maloniai šildys saulės spinduliai.

Savaitgalį atšalti neskubės, tačiau danguje jau bus permainų – išaugs debesuotumas, o sekmadienį galime sulaukti nedidelio pavasarinio lietaus.

Šiandien vyraus saulėtas dangus, pūs smarkokas pietryčių krypties vėjas, kurio gūsiai svyruos apie 13–17 metrų per sekundę. Stipriausi gūsiai numatomi šalies vakaruose. Vilniuje ir Šiauliuose oras šils iki 11, Kaune ir Panevėžyje iki 12 laipsnių. Pajūryje numatoma 13 laipsnių šiluma. Šalies vakaruose, vietomis pietvakariuose šiandien oras įšils iki 13–14 laipsnių, tačiau dėl gūsingo vėjo jutiminė temperatūra bus žemesnė.

Penktadienį be didesnių pasikeitimų, toliau mėgausimės gražiais orais, o rytų, pietryčių vėjas jau bus vos silpnesnis. Nakties metu temperatūra šalyje svyruos tarp 1–4 laipsnių šilumos, rytinėje šalies dalyje dar spustels –1 laipsnio šaltukas. Dieną Vilniuje ir Šiauliuose vyraus 11, Panevėžyje 12 laipsnių šiluma. Kaune ir pajūryje numatoma 13 laipsnių šiluma.

Šeštadienį išsilaikys vidutinio stiprumo rytų, pietryčių krypties vėjas. Naktis bus giedra, vyraus 0–5 laipsnių šiluma. Dienos metu, ypač po pietų, daug kur dangumi plauks debesys, tačiau kritulių tikimybė bus maža. Numatoma maloni šiluma. Vilniuje, Šiauliuose ir prie jūros bus apie 12, Kaune ir Panevėžyje apie 13 laipsnių šilumos. Šalies vakarinėje šalies dalyje temperatūra vietomis pakils ir iki 14 laipsnių.

Sekmadienį jau dangų niaukstys didesnės debesų gretos, vietomis truputį palis. Naktį temperatūra svyruos tarp 1–5 laipsnių šilumos. Dienos metu vyraus labai panaši šiluma kaip ir šeštadienį. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje termometrai fiksuos 11 laipsnių. Kaune vyraus 13, prie jūros 12 laipsnių šiluma.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje vietomis dar truputį palis, tačiau debesų jau bus mažiau, pūs silpnesnis vėjas. Naktimis sugrįš šaltukas, o dienomis temperatūra ir toliau svyruos apie 10 laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Irma

Reikia jau lietaus,nes oras nui dulkiu uzterstas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS