Orai: sniegas jau pakeliui, bet ar spės iki Kalėdų? | Diena.lt

ORAI: SNIEGAS JAU PAKELIUI, BET AR SPĖS IKI KALĖDŲ?

  • 3

Permainos jau visai netoli Lietuvos. Būtent šventiniu laikotarpiu šalyje orai pamažu keisis: temperatūra kris, vyraus mišrūs krituliai. Visgi, sniegas, tikėtina, kad atkeliaus savaitei baigiantis.

Šiandien diena bus niūri, vietomis, daugiausiai vakariniuose, šiaurės vakariniuose šalies rajonuose palis. Pus nesmarkus rytinių krypčių vėjas. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje oras šils iki 6 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 5 laipsnius šilumos.

Antradienį, per šv. Kūčias, išsilaikys šilti orai, tačiau prireiks skėčio. Nakties metu lis tik vietomis, temperatūra svyruos tarp 2–6 laipsnių šilumos, tvyros rūkas. Dieną lietaus debesys pasklis po daugelį šalies vietovių, gausiau palis pietiniuose, pietrytiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose, o mažiau vakariniuose. Vyraus nestiprus šiaurinių krypčių vėjas. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje oras šils iki 6 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 5 laipsnius šilumos.

Trečiadienį, pirmąją Kalėdų dieną, pūs kiek juntamesnis vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Dangų toliau niaukstys debesys, kiek daugiau pragiedrulių sulauks vakariniai šalies rajonai. Daug kur protarpiais lynos, kiek gausesni krituliai vyraus šalies rytuose. Nakties valandomis bus apie 1–5 laipsnius šilumos. Dienos metu Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 4 laipsnių. Kaune bus apie 5, Klaipėdoje apie 6 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį, antrąją Kalėdų dieną, gausių kritulių nenumatoma, truputį palynos tik kai kur, kiek dažniau šalies vakaruose. Debesys toliau niaukstys dangų, pūs šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Nakties valandomis vyraus 0–4 laipsnių šiluma, vietomis gali būti slidu, keliuose matomumą sunkins rūkas. Dienos metu Vilniuje ir Kaune bus apie 4, Klaipėdoje apie 5 laipsnius šilumos. Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 3 laipsnių.

Penktadienį jau bus vėsiau, vyraus mišresni krituliai, išsilaikys vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Nakties metu temperatūra svyruos nuo –2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, kelius slidins plilkledis, lijundra. Dieną Vilniuje ir Kaune bus apie 2, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 1 laipsnį šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 3 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį orai jau labiau primins žiemą. Naktimis drąsiau spustels šaltukas, o dienomis temperatūra sieks vos laipsnį kitą, dažniau pasirodys snaigės. Kiek šilčiau bus pajūryje, čia numatomi skystesnio pavidalo krituliai. Pūs gūsingas vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Eilinis sin'Optikų MELAS... nors - GAAL žiemą kiek ir pasnigs, tai anie vis ir pliurpia, VIS tikis kad nors kartą pavyks iškarksėt.

...,gruodzio ORAI buvo labai MALONUS,na...,

o kokia bus ZIEMA paMATYSIME???... TASKAS

Giruliai

Nebus Klaipėdoje to sniego, nei Kalėdoms, nei Naujųjų naktį

SUSIJUSIOS NAUJIENOS