Orai subjurs tik trumpam – jau greitai šiluma grįš su kaupu | Diena.lt

ORAI SUBJURS TIK TRUMPAM – JAU GREITAI ŠILUMA GRĮŠ SU KAUPU

  • 1

Po itin malonaus ir šilto trečiadienio ketvirtadienis daug kur išaušo lietingas ir gaivesnis. Laimei, tokie pokyčiai ilgai nesitęs ir labai greitai į šalį grįš maloni šiluma ir saulės spinduliai.

Šiandien ryte ir pirmoje dienos pusėje daug kur palis, kiek mažiau kritulių sulauks pietinė šalies dalis. Po pietų lietaus debesys labiau pasitrauks į šiaurinius, šiaurės rytinius šalies rajonus, o kitur pro debesis jau mėgins ir saulė pasirodyti. Vyraus apysmarkis vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Gūsiai sieks 14–17 metrų per sekundę. Dienos metu tokia maloni šiluma kaip trečiadienį jau nelepins. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 15 laipsnių. Šiaulių apylinkėse bus apie 13, Panevėžio ir Klaipėdos apie 14 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį vietomis dar palynos, kai kur galimas rūkas. Numatoma 7–13 laipsnių šiluma. Dienos metu jau bus šilčiau, daugės pragiedrulių, tik šiaurinėse vietovėse kai kur gali iškristi šlakelis lietaus. Pūs nestiprus pietų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune termometrai fiksuos 17, Panevėžyje 16 laipsnių šilumos. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 14–15 laipsnių šilumos.

Šeštadienis bus maloniai šiltas, pūs nestiprus pietvakarių, pietų krypties vėjas. Nakties valandomis trumpai ir negausiai palis vos kai kur, temperatūra sieks 9–13 laipsnių šilumos. Dieną daugelį vietovių džiugins saulės spinduliai. Iš praplaukiančių debesų negausiai palynoti gali tik šiaurinėje šalies dalyje. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 18, Panevėžyje iki 17 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 15–16 laipsnių šilumos.

Sekmadienį didesnių permainų nenumatoma, orai puikiai tiks pasivaikščiojimams po rudenėjančią gamtą. Tiek naktį, tiek dieną trumpai dangus varvėti gali prie jūros ir kai kur šiauriniuose šalies rajonuose. Suksis rytų, pietryčių krypties vėjas. Naktį keliuose matomumą gali mažinti rūkas, išsilaikys 9–13 laipsnių šiluma. Dienos metu Vilniuje ir Kaune termometrai rodys 18, Panevėžyje 17 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje oras šils iki 16 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje debesų gretos didės, protarpiais nuvilnis trumpas lietus. Temperatūra taip aukštai kaip savaitgalį nekils, tačiau orai dar bus pakankamai šilti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Brima

Bobų vasarai.. Graži,kaip nuotaka, iš rūko išnirai, trumpam mums šilumą padovanojai. Neatsisveikinusi vėliai išnykai Savo kerais rudens nesuviliojai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS