Orai: teks truputį pakentėti ir sulauksime dosnios šilumos | Diena.lt

ORAI: TEKS TRUPUTĮ PAKENTĖTI IR SULAUKSIME DOSNIOS ŠILUMOS

  • 0

Antroje savaitės pusėje didesnių pasikeitimų nebus: dažnai varvės dangus, pūs gūsingas vėjas. Malonių permainų sulauksime sekmadienį, kuomet termometrų stulpeliai fiksuos pavasarišką šilumą.

Šiandien, pirmoje dienos pusėje, daug kur tai ilgiau, tai trumpiau palepins saulės spinduliai. Visgi, kaip jau šiomis dienomis įprasta, dienai įsibėgėjus debesų gretos išaugs ir prapliups krituliai. Ne išimtis ir ši diena. Vakariniuose šalies rajonuose pirmiausiai, o rytiniuose paskiausiai pasirodys lietus, gali ir šlapios snaigės įsimaišyti. Išsilaikys gūsingas pietų, pietvakarių krypties vėjas, gūsiai vietomis sustiprės iki 19 metrų per sekundę. Vakarinėje šalies dalyje dieną bus apie 3–4 laipsnius šilumos, o šalies pietryčiuose ir rytuose vietomis temperatūra gali šoktelti ir iki 8 laipsnių. Vilniuje bus apie 7 laipsnius šilumos. Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 6, Šiauliuose iki 5 laipsnių. Pajūryje vyraus 4 laipsnių šiluma.

Penktadienį išsilaikys labai panašūs orai. Nakties valandomis bus apie 1–3 laipsnius šilumos, kai kur apie nulį, tad išliks plikledžio pavojus. Protarpiais galimi negausūs mišrūs krituliai. Ryte ir vėl vietomis pasirodys saulė, tačiau neilgam, nes diena bus niūri, dangumi keliaus lietaus debesys. Pūs neramus pietų krypties vėjas. Šiltesni orai numatomi šiaurės rytinėje šalies dalyje. Vilniuje ir Panevėžyje bus apie 6–7 laipsnius šilumos. Kaune oras šils iki 5, Šiauliuose ir pajūryje iki 3–4 laipsnių.

Šeštadienį sulauksime gausių kritulių, ypač nakties metu. Vietomis galimas ir šlapias sniegas, temperatūra svyruos tarp 0–3 laipsnių šilumos. Dieną daug kur ir toliau lis, krituliai išseks tik vakarėjant. Pūs vidutinio stiprumo besikeičiančios krypties vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir pajūryje oras šils iki 4, Kaune ir Panevėžyje iki 5 laipsnių.

Sekmadienį pamalonins didesnė šiluma, vietomis temperatūra pasieks 12 laipsnių, tikėtina, pietiniuose šalies rajonuose. Tiesa, kritulių neišvengsime. Trumpai palis daug kur, tačiau dažniau dangus varvės vakarinėje ir šiaurinėje šalies dalyje. Numatomas gūsingas pietų, pietvakarių krypties vėjas. Naktį vyraus 0–3 laipsnių šiluma, kai kur galimas plikledis. Dieną oras sparčiai šils, ypač po pietų, tarp lietaus debesų protarpiais ir saulė įsiterps. Vilniuje bus apie 8, Kaune apie 9–10 laipsnių šilumos. Šiauliuose, Panevėžyje ir prie jūros oras šils iki 7 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienį išsilaikys maloni šiluma, vėl prireiks skėčių. Antradienio naktį bus daugiau pragiedrulių, tikėtina, sugrįš šaltukas, keliai bus slidūs. Dieną šiluma jau bus kuklesnė, galimi negausūs mišrūs krituliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS