Orai: vasara iškeliaus ramiai, vietą užleisdama rudeniui | Diena.lt

ORAI: VASARA IŠKELIAUS RAMIAI, VIETĄ UŽLEISDAMA RUDENIUI

  • 0

Paskutinėmis vasaros dienomis labai didelių permainų ar temperatūrų svyravimų nenumatoma. Kasdien vienur gausiau, kitur mažiau palis.

Šiandien šalyje bus debesuota su pragiedruliais. Lietaus židiniai bus išsibarstę po visą šalį, tad daug kur protarpiais palis, vietomis trumpai, bet gausiai. Galima perkūnija, stipresni nepastovios krypties vėjo gūsiai. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 19, Klaipėdoje iki 20 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 18 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį palis tik kai kur, didesnė tikimybė rytiniuose ir pietrytiniuose šalies rajonuose. Vietomis matomumą mažins rūkas. Temperatūra svyruos tarp 9–14 laipsnių šilumos. Dienos metu didesnėje šalies dalyje dažniau pradžiugins saulės spinduliai, o trumpalaikiai, negausūs krituliai pasirodys vos kai kur. Pūs silpnas šiaurinių krypčių vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Klaipėdoje oras šils iki 19, Kaune ir Panevėžyje iki 20 laipsnių.

Šeštadienio naktį iš vakarų į mūsų šalį atkeliaus nauja kritulių porcija. Temperatūra svyruos tarp 8–14 laipsnių šilumos, kai kur šiaurės rytinėje šalies dalyje bus vėsiau. Dienos metu daug kur prakiurs dangus, sodriau lietus palaistys šiaurės vakarinius ir šiaurinius šalies rajonus. Pūs juntamesnis pietų, pietryčių krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 20 laipsnių. Šiauliuose bus apie 16, Panevėžyje apie 17, Klaipėdoje apie 18 laipsnių šilumos.

Sekmadienį kritulių išvengti taip pat nepavyks. Naktis bus ramesnė, be žymesnio lietaus. Temperatūra sieks 9–15 laipsnių šilumos. Paryčiais iš pietų atkeliaus lietaus debesys, kurie dieną keliaus gilyn į šalį. Ramiau bus pajūryje ir šiaurės vakarinėje dalyje, nors ir čia vakarėjant gali palyti. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje bus apie 21, Panevėžyje ir Klaipėdoje apie 20 laipsnių šilumos. Kaune oras šils iki 19, Šiauliuose iki 18 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienį, paskutiniąją šių metų vasaros dieną, labai didelių pasikeitimų nenumatoma: tikėtina, jog bus daugiau pragiedrulių, tačiau trumpalaikio lietaus dar sulauksime, išsilaikys panaši šiluma kaip ir ankstesnėmis dienomis, sustiprės vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Rugsėjo 1-ąją orų scenarijus išliks labai panašus, tiesa, kritulių sulauks tik kai kurios vietovės, tad diena daug kur bus ganėtinai nebloga.

Gairės: orai, vasara, ruduo
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS