Orai: vasarą užbaigsime šiltai | Diena.lt

ORAI: VASARĄ UŽBAIGSIME ŠILTAI

Nors artimiausias kelias dienas šiluma nelepins ir gali krapnoti ar net merkti lietus, tačiau paskutinė vasara, kaip LRT RADIJUI teigė sinoptikas Vytautas Sakalauskas, padovanos šiltus orus – pirmadienį šils iki 30 laipsnių šilumos.

Pasak sinoptiko, penktadienio rytą temperatūra daugelyje šalies rajonų buvo tarp 16–20 laipsnių šilumos, o vakarinėje šalies dalyje krapnojo lietus. Lietus nesitrauks visą dieną – saulę turėtų paslėpti debesys ir galime sulaukti net žaibų. 7–12 m/s stiprumo vėjas pietų kryptį keis į pietvakarių. Tačiau įdienojus turėtų būti šilta – daug kur temperatūra pakils iki 23–28 laipsnių, o vakariniuose rajonuose – iki 18–21 laipsnių šilumos. Deja, pasak sinoptiko, po to, kai saulė pasieks zenitą, oras pamažu vės.

Vėsuma ypatingai pasijaus penktadienio vakarą ir naktį į šeštadienį – sutemus temperatūra kris vos iki 9–14 laipsnių, o pajūryje – iki 16–17 laipsnių. Tiesa, šeštadienį bus gana šilta – 18-23 laipsniai šilumos, tačiau kai kuriose vietovėse palis.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį taip pat bus vėsu – daugelyje rajonų šils vos iki 8–13 laipsnių, pajūryje – 15–16 laipsnių šilumos. Be to, anksti besikeliančius gali pasitikti rūkas. Sekmadienio diena bus graži ir šilta – be lietaus ir su 21–25 laipsnių šiluma.

Pasak sinoptiko, karščiais nelepinusi vasara bent jau atsisveikins šiltai. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį dar bus gana vėsu – 11–16 laipsnių šilumos, tačiau dieną temperatūra šoktels iki 25–29 laipsnių šilumos. Svarbiausia, kad lietaus tikimybė bus nedidelė, tad tikriausiai turėsime puikią progą su vasara atsisveikinti gamtoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS