Orų prognozė lapkričiui: ar džiaugsimės šiltu rudeniu? | Diena.lt

ORŲ PROGNOZĖ LAPKRIČIUI: AR DŽIAUGSIMĖS ŠILTU RUDENIU?

  • 5

Artimiausią savaitę vyraus lietingi orai. Gera žinia ta, kad ne tik savaitgalis, bet ir kita savaitė bus šilta, praneša LNK.

Plačiau papasakojo klimatologas Donatas Valiukas.

– Dar net lapai nenukritę. Lapkritis – pakankamai šiltas. Ar toks jis visas ir bus?

– Ne, tikrai tokio šilto neturėsime. Natūralu, kad viskas keliauja vėsimo link. Nors prognozuojama, kad lapkritis bus šiek tiek šiltesnis nei būna įprastai, tačiau lapkričio vidutinė temperatūra yra vos 2,6 laipsniai. Bus šilčiau, bet ne taip kaip pirmosiomis lapkričio dienomis. Tendencija yra, kad bus šilčiau nei visada. Tačiau gali pasitaikyti ir šaltesnių dienų. Tą mes turėjome ir spalio 25-26 d., kai buvo iškritęs ir sniegas. Gali pasitaikyti ir šaltesnių dienų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Kada galime sulaukti sniego?

– Neturėtume sulaukti artimiausiomis dienomis. Lapkritis yra toks mėnuo, kad jei sniegas ir iškrinta, jis ilgai neišsilaiko. Jei jo ir sulauksime, tai nėra tikimybės, kad susidarytų pastovi sniego danga.

– O kokios sulauksime žiemos? Kalendorinė žiema prasidės jau po mėnesio.

– Viskas slenkasi į priekį. Kuo tolesnis laikotarpis, tuo tos prognozės mažiau tikslios. Tačiau prognozuojama, kad ir žiema turėtų būti šiltesnė nei įprastai, bet gali pasitaikyti tokių pavienių šaltesnių savaičių. Lietuvos regionas yra pakankamai nutolęs nuo El Ninjo reiškinio vietovės, kuri yra Ramiajame vandenyne. Žiūrint į analogus, kas buvo anksčiau, tai būdavo šilčiau, bet būdavo ir tokių šaltesnių intarpų – savaičių ar net viso mėnesio. Panašu, kad galime tikėtis kažko panašaus. Paskutiniu metu vykstant klimato kaitai, žiema bus šiek tiek šiltesnė nei įprastai, bet galime sulaukti atskirų, šaltesnių savaičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jau kaip poterius

visi vapa apie klimato kaitą, tik šį kartą sinoptikas nepridėjo "žmogaus sukelta". Nors tiek. Vyko ir vyks ta kaita, tik isterijos reikėtų mažiau.

Nekartok mums

tų šižofrenikų melo apie klimakso kaitą.

Siūlau

vaikų teisėms padirbėti, ent mėnesį ten. Tuoj padarysit per savo kvailumą, kad nieko mokytojauti neprisikviesit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS