Bus taisomas Vilniaus regiono šauktinių sąrašas | Diena.lt

BUS TAISOMAS VILNIAUS REGIONO ŠAUKTINIŲ SĄRAŠAS

  • 2

Karo prievolės komplektavimo specialistams pastebėjus nedidelę techninę klaidą, susijusią su 2016 metų šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybos sąrašų sudarymu, pirmadienį Krašto apsaugos ministerijoje nuspręsta koreguoti vieną iš šešių sąrašų - Vilniaus regiono.

Tačiau, nepaisant pastebėtos ir jau taisomos klaidos, 2016 metų šauktinių sąrašai bus paskelbti pirmadienį, žurnalistams pranešė Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas pulkininkas Arturas Jasinskas.

„Šiuo metu (...) sąrašai koreguojami, iki 15 valandos jie bus paskelbti“, - sakė jis.

Dėl klaidos į Vilniaus regiono 2016 metų šaukimo sąrašą buvo nepatekę naujai įsteigtų Trakų, Ignalinos ir Šalčininkų karo prievolės teritoriniams padaliniams priskirti karo prievolininkai. Dėl to šaukime negalėjo dalyvauti apie 4 tūkst. jaunuolių. Šaukimo organizavimo komisija ir visuomenės stebėtojai ir nusprendė koreguoti tik Vilniaus sąrašą.

Šaukimo sąrašai buvo sudaryti praėjusį ketvirtadienį, o klaida, pasak karininko, buvo pastebėta penktadienį. Ją taisant į Vilniaus regiono šaukimo sąrašą bus įtraukti papildomi 800 karo prievolininkų, tuo metu iš likusių penkių sąrašų bus išimta nedidelė dalis šauktinių, buvusių sąrašo pabaigoje.

A.Jasinskas teigė, kad techninė klaida įvyko „dėl programinės sistemos klaidos, kuri nebuvo laiku pakoreguota“, nes minėti trys teritoriniai padaliniai buvo įsteigti šių metų sausio 1 dieną.

„Galbūt galima buvo ne vieną, o du, ar tris, ar keturis kartus patikrinti visas detales, kad taip neatsitiktų“, - sakė Savanorių pajėgų vadas.

„Žalos praktiškai nėra, niekas sąrašų nekeitė, niekas jų nematė“, - kalbėjo jis.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sakė, kad „galima tik pasidžiaugti, kad klaida buvo pastebėta, kad taisymas vyksta skaidriai, dalyvaujant visuomenės atstovams“.

„Būtų geriau, kad nebūtų klaidos, bet šita klaida tam tikra prasme įrodė sistemos patikimumą, kad nieko pakeisti negalima, kad tai neliktų nepastebėta. Todėl šaukėme komisijos posėdį ir kvietėme visuomenės stebėtojus, kad jie galėtų įsitikinti, kad sąrašai nuo ketvirtadienio niekuo nesiskiria ir yra tokia klaida, kurią visiems stebint reikia pataisyti“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras.

Nuo 2014-ųjų kiekvienais metais į Lietuvos kariuomenę pašaukiami apie 3 tūkst. karo prievolininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Šaunuoliai

savas

neprisimenu nieko kad butu gerai be klaidu nuo pradzios iki galo matyt mums lemta klysti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS