Pabradėje tarnybą pradėjo nauja JAV pajėgų rotacija | Diena.lt

PABRADĖJE TARNYBĄ PRADĖJO NAUJA JAV PAJĖGŲ ROTACIJA

  • 0

Lietuvoje tarnybą pradėjo nauja Jungtinių Valstijų karinių pajėgų rotacija.

Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje nuo šiol tarnaus 67-ojo šarvuočių pulko 3-ojo bataliono „Hounds“ bei 9-ojo lauko artilerijos pulko 1-ojo bataliono „Battle Kings“ kariai.

Jie į Lietuvą atsigabeno tankų M1A2 „Abrams“, pėstininkų kovos mašinų „Bradley“, sunkvežimių, visureigių ir kitos reikalingos karinės technikos, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Esame dėkingi JAV už tvirtą paramą mūsų nacionaliniam ir regioniniam saugumui. JAV karinis buvimas Lietuvoje kartu su NATO priešakinėmis pajėgomis yra mūsų saugumo pagrindas. Todėl mūsų prioritetas yra užtikrinti, kad sąjungininkai Lietuvoje turėtų pačias geriausias jų tarnybai reikalingas sąlygas“, – karių pasikeitimo ceremonijoje sakė krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus.

Anot jo, gyvendami stovykloje „Herkus“ amerikiečiai puikiai mato, kad šiuo metu intensyviai atnaujinama visa sąjungininkams reikalinga infrastruktūra.

Devynių mėnesių trukmės tarnybai į Lietuvą amerikiečių kariai atvyko iš nuolatinės savo dislokacijos vietos Džordžijos valstijoje, Fort Stiuarte.

JAV ambasados Lietuvoje laikinasis reikalų patikėtinis Tamiras Waseris (Tamiras Vaseris) ceremonijos metu akcentavo sąjungininkų ryžtą ginti kiekvieną NATO teritorijos centimetrą.

„Pasitinkant aštuntąją JAV karių pamainą Pabradėje, dėkoju tiek išvykstančiam, tiek atvykstančiam batalionui už jų atsidavimą ir įsipareigojimą dirbti ir treniruotis kartu su mūsų sąjungininkais Lietuvoje. Tai stiprina abiejų šalių pajėgas.(...) Mūsų partnerystė yra puikus priminimas, kad Jungtinės Valstijos ir Lietuva visada stovės petys į petį, pasirengusios ginti kiekvieną NATO teritorijos centimetrą ir saugoti mūsų bendras vertybes“, – sakė T. Waseris.

Naujoji rotacija pakeitė iki šiol Lietuvoje tarnavusius JAV Sausumo pajėgų 8-ojo kavalerijos pulko 1-ojo bataliono „Mustangs“ ir 16-ojo lauko artilerijos pulko 3-ojo bataliono „Rolling Thunder“ karius.

Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą Vašingtonas šiemet padidino karinį buvimą Baltijos šalyse, JAV pajėgų statusas Lietuvoje pakeistas į nepertraukiamą rotacinį dislokavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS