PAGD: Lietuva pasirengusi siųsti ugniagesių komandą į Graikiją, laukiama jos atsakymo | Diena.lt

PAGD: LIETUVA PASIRENGUSI SIŲSTI UGNIAGESIŲ KOMANDĄ Į GRAIKIJĄ, LAUKIAMA JOS ATSAKYMO

Lietuva pasirengusi siųsti ugniagesių komandą gesinti miškų gaisrų Graikijoje, laukiama graikų atsakymo, BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

„Lietuva pasiūlė pagalbą Graikijai, bet nėra gautas iš Graikijos pusės atsakymas, kad priima tokią pagalbą. Ugniagesiai pasiruošę išvykti, bet laukiama priimančiosios šalies atsakymo“, – BNS pirmadienį sakė PAGD atstovė Edita Zdanevičienė.

Vyriausybė praėjusį trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos teikimui siųsti į Graikiją pagalbos teikimo komandą iš ne mažiau kaip 25 ugniagesių gelbėtojų ir kitų PAGD darbuotojų.

Tokį sprendimą Ministrų kabinetas priėmė atsižvelgdamas į Graikijos tarptautinės pagalbos prašymą, paskelbtą Bendroje ekstremalių situacijų ryšių ir informavimo sistemoje (angl. Common Emergency Communication and Information System, CECIS).

Pagal nutarimą, ugniagesių komanda išvyktų Lietuvai sulaukus Graikijos sutikimo priimti pasiūlytą pagalbą.

Graikijai kovojant su gamtiniais gaisrais Rodo ir Korfu salose jau evakuoti tūkstančiai žmonių. Užsienio reikalų ministerija savaitgalį pasiūlė atostogas Rodo saloje suplanavusiems Lietuvos gyventojams įvertinti būtinybę ten keliauti.

Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė BNS tuomet patvirtino, kad į Rodą su su kelionių organizatoriais išvykusiems lietuviams suteikti viešbučiai saugioje zonoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

cia truksta DAR deli...kaskur kaska siusti sugalvoja

мчс

graikija prieme rusu pagalba

SUSIJUSIOS NAUJIENOS