Pakviesk kaimyną ukrainietį pusryčių | Diena.lt

PAKVIESK KAIMYNĄ UKRAINIETĮ PUSRYČIŲ

  • 0

Įsibėgėjo iniciatyva „Pakviesk kaimyną ukrainietį pusryčių“, dar kartą sutelkusi Lietuvos gyventojus, norinčius padėti į šalį atvykusiems karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Prie iniciatyvos jungiasi Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybės, visuomenininkai, bendruomenės, gyventojai, kurie jau pakvietė ar artimiausiu metu planuoja pakviesti jų aplinkoje gyvenančius karo pabėgėlius iš Ukrainos pusryčių, kurių tikslas – pabendrauti ir užmegzti glaudesnį tarpusavio ryšį bei taip prisidėti prie sklandesnės jų integracijos Lietuvoje.

Nuo lapkričio pradžios sulaukta apie 20 registracijų specialiai sukurtoje formoje ir telefonu.

„Kaip prie to prisidėti? Tiesiog pakvieskite karo pabėgėlį iš Ukrainos, kuris yra jūsų kaimynas, kolega, draugo draugas ar tiesiog nepažįstamas žmogus, pusryčių arba kavos. Jeigu jūsų aplinkoje tokio žmogaus nėra, galite pabandyti jį rasti „Facebook“ grupėse arba per organizacijas, dirbančias su karo pabėgėliais jūsų rajone. Susitikimo metu pasikalbėkite, kaip ukrainiečiams sekasi Lietuvoje, kuo jie gyvena – galbūt ne tik sužinosite šį tą naujo ar atrasite panašumų, bet ir užmegsite artimesnį ryšį“, – reziumuoja iniciatyvą pradėjusio Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro (IOM Lietuva) atstovė Dalia Kedavičienė.

Norintieji dalyvauti iniciatyvoje, kviečiamus kartu pusryčiauti ukrainiečius turėtų susirasti savarankiškai. Registracija internete per IOM Vilniaus biurą vykdoma tik dėl statistikos.

Registracijos forma: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeVkkTuNycve-uauYDTKrjKjZkFEwBbAfcCdEniZbuPlSk6jA/viewform.

GALERIJA

  • Pakviesk kaimyną ukrainietį pusryčių
  • Pakviesk kaimyną ukrainietį pusryčių
  • Pakviesk kaimyną ukrainietį pusryčių
  • Pakviesk kaimyną ukrainietį pusryčių
  • Pakviesk kaimyną ukrainietį pusryčių
Organizatorių nuotr.
Gairės: karo pabėgėliai iš Ukrainos, Dalia Kedavičienė, karas Ukrainoje, ukrainiečiai, iniciatyva Pakviesk kaimyną ukrainietį pusryčių
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS