Palaiko siūlymą laidoti kremuotus palaikus neveikiančiose kapinėse | Diena.lt

PALAIKO SIŪLYMĄ LAIDOTI KREMUOTUS PALAIKUS NEVEIKIANČIOSE KAPINĖSE

Ministrų kabinetas trečiadienį pasisakė už tai, kad kremuotus palaikus būtų leidžiama laidoti nebeveikiančiose kapinėse, tačiau siūlo nesvarstyti šio klausimo Seime, o palikti Vyriausybei.

Ministrai trečiadienį iš esmės pritarė parlamentarės „valstietės“ Laimutės Matkevičienės siūlomų pataisų idėjai leisti laidoti kremuotus artimųjų palaikus nebeveikiančių kapinių šeimos kapavietėse. Šiuo metu tai draudžiama, o įstatymai išimtis numato tik miesto garbės piliečiams.

Ministrų kabinetas taip pat pabrėžė, kad netikslinga būtų keisti patį Žmonių palaikų laidojimo įstatymą, o reikėtų keisti Kapinių tvarkymo taisykles – pagal jas savivaldybės gali suteikti kapinėms neveikiančių ar riboto laidojimo statusą.

Papildyti taisykles punktu, leidžiančiu laidoti čia kremuotus palaikus, Vyriausybė žada iki gegužės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bobulė

Kam kremuotus palaikus dar kartą laidoti? Gal koks protingas žmogus galėtų išaiškinti žmoniškai be davatkinių cypavimų,?? Pelenai yra pelenai. Nei iš jų išsityčiosi nei jų nuskriausi nei dar kaip nors pasielgsi netinkamai. Iš privataus namo kamino kasmet išmetama apie 20 kg pelenų. Niekas jų nepuola rinkti, kad kažkur pakastų. Tas pats ir su žmogaus pelenais. Čia religingų žmonių sukurtas demonizavimas ir noras pasipelnyti iš artimųjų netekties skausmo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS