Panevėžiečiai jau skiepijami naujoje vietoje: pirmieji paskiepyti ryte | Diena.lt

PANEVĖŽIEČIAI JAU SKIEPIJAMI NAUJOJE VIETOJE: PIRMIEJI PASKIEPYTI RYTE

Panevėžyje duris atvėrė koronaviruso vakcinavimo centras. Laisvės aikštėje, pastate priešais Panevėžio miesto savivaldybę įkurtas centras per dieną, planuoja aptarnauti iki 1000 panevėžiečių.

Patalpos pačiame miesto centre pasirinktos dėl didelių erdvių ir gero susisiekimo iš bet kurios miesto dalies.

Kadangi Panevėžio miesto poliklinikos darbuotojai pradėjo kviesti skiepyti vyresnius miesto gyventojus ir besiskiepijančių srautai smarkiai išaugo, vakcinavimo centras iš poliklinikos persikeltas į kitas patalpas – į Panevėžio miesto centrą.

Vieta bus patogi

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas ir ekstremaliųjų situacijų operacijų centro koordinatorius Kazimieras Armonavičius pasakojo, kad vakcinacijos centras persikeltas į patalpas netoli miesto Savivaldybės, o skiepijimo tvarka nesikeičia.

„Šiandien vakcinavimas prasidėjo anksti. Pirmieji lankytojai skiepytis atvyko 7.30 val. Vakcinuojami 75 metų ir vyresni bei 80 metų ir vyresnio amžiaus asmenys. Ateina persirgę senjorai ir yra tokių, kurie pradžioje buvo atsisakę, o dabar persigalvojo. Manome, kad naujoji vakcinavimo vieta panevėžiečiams bus patogi“, –  įsitikinęs kalbėjo Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas K. Armonavičius.

Patalpas pritaikė

Pasak K. Armonavičiaus, buvusio banko patalpos pritaikytos vakcinavimui ir yra saugios.

„Patalpose įrengtos 9 vakcinacijos vietos, planuojama padaryti skirtingus įėjimus ateinantiems ir išeinantiems. Prireikus, vietoje bus atliekami greitieji antikūnų serologiniai testai, pasiskiepijus gyventojų bus prašoma 15 minučių pasėdėti stebėjimui. Patalpos taip įrengtos, kad įeinantieji ir išeinantieji saugiai prasilenktų. Laukimo salė įrengta ten, kur anksčiau stovėjo bankomatai. Iš ten savanoriai kviečia skiepytis į pagrindinę salę, kurioje yra 9 kabinetai“, – pristatė vakcinavimo centrą K. Armonavičius.

Buvusio banko patalpos pritaikytos vakcinavimui ir yra saugios.

Vakcinos trijų rūšių

Iki šiol per dieną, anot Savivaldybės, paskiepijama apie 350 gyventojų. Tačiau pasikeitus vietai ir pritaikius patalpas Laisvės a. 18, Panevėžio miesto poliklinika bus pajėgi paskiepyti per dieną daugiau panevėžiečių – iki tūkstančio.

„Be to, daugiau bus gaunama ir vakcinos dozių. Šiandien panevėžiečiai skiepijami ta vakcina, kokia yra Vakcinavimo centre. Todėl asmenys gali būti paskiepyti „BioNTech ir Pfizer“, „Moderna“ bei „AstraZeneca“ vakcinomis“, – teigė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas K. Armonavičius.

Šiuo metu Panevėžyje skiepijami 80-mečiai ir vyresni, iš viso pirmąja vakcinos doze šiuo metu paskiepyti per 6,4 tūkst. gyventojų, antrąja – beveik 3,1 tūkstančio.

Pasiekė vakcinų siunta

Lietuvą jau pasiekė dvyliktoji ir iki šiol didžiausia gamintojo „BioNTech ir Pfizer“ vakcinų nuo COVID-19 siunta, pirmadienio rytą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Ją sudaro 31 tūkst. 590 vakcinos dozių.

Jas jau pirmadienį planuojama imti vežti į vakcinacijos centrus savivaldybėse.

Šiuo metu viena arba dviem vakcinos dozėms paskiepyta 210 tūkst., arba 7,5 proc., Lietuvos gyventojų. Paskiepyta beveik trečdalis (apie 31 proc.) gyventojų, vyresnių nei 80 metų.

 

 

GALERIJA

  • Panevėžiečiai jau skiepijami naujoje vietoje: pirmieji paskiepyti ryte
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS