Panevėžio teisėjai iškelta drausmės byla | Diena.lt

PANEVĖŽIO TEISĖJAI IŠKELTA DRAUSMĖS BYLA

  • 0

Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) nustatė trūkumų Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjos Gražinos Kazilionienės veikloje ir iškėlė teisėjai drausmės bylą.

Pasak Nacionalinės teismų administracijos (NTA) pranešimo, TEDK teikimą pateikęs Panevėžio apygardos teismo pirmininkas nurodė, kad teisėja G. Kazilionienė esą dėl neįskaitomu raštu išdėstytų pareiškėjo argumentų, atsisakė nagrinėti gautą skundą. Pareiškėjui skundą pateikus pakartotinai, teisėja kreipėsi į teismo pirmininką prašydama nušalinti ją ir visą Panevėžio miesto apylinkės teismą nuo šio pareiškėjo skundo.

Išanalizavus teikimo informaciją, TEDK konstatavo, kad teisėja G.Kazilionienė vengdama nagrinėti pareiškėjo skundus aiškiai aplaidžiai, be pateisinamos priežasties neatliko savo kaip ikiteisminio tyrimo teisėjos pareigų ir tokiu savo elgesiu pažeidė Teisėjų etikos kodekse įtvirtintą pareigingumo principą, pažemino teisėjo vardą bei pakenkė teismo autoritetui.

Posėdžio metu TEDK svarstė ir dėl drausmės bylų iškėlimo kitiems teisėjams. Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko pateiktą medžiagą po skundo tyrimo TEDK pripažino kaip nepakankamą drausmės bylai iškelti Vilniaus apygardos teismo teisėjams.

TEDK taip pat svarstė dėl konsultacijos teisėjams, ar reikia nusišalinti, jei advokatų kontoroje advokato padėjėju dirba teisėjo žmona, o kitas tos kontoros advokatas dalyvauja byloje pas šį teisėją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS