Panevėžyje bus statomas centras raidos sutrikimų turintiems vaikams | Diena.lt

PANEVĖŽYJE BUS STATOMAS CENTRAS RAIDOS SUTRIKIMŲ TURINTIEMS VAIKAMS

  • 1

Panevėžyje pradedamos raidos sutrikimų turintiems vaikams ir jas auginančioms šeimoms skirto centro – „Harmonijos miesto“ – statybos.

Kaip pranešė Panevėžio miesto savivaldybė, projektą vykdantis Jaunuolių dienos centras pasirašė rangos darbų sutartį su viešųjų pirkimų konkursą laimėjusia bendrove „Infes“ ir statybos darbai  prasidės artimiausiu metu.  

„Paslaugų socialiai jautrioms grupėms plėtra ir tobulinimas yra itin svarbus Savivaldybės uždavinys. Negalią ar raidos sutrikimų turintiems vaikams ir jų artimiesiems labai svarbu, kaip galima anksčiau suteikti kompleksines paslaugas, sulaukti profesionalų pagalbos“, – sako Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.    

„Harmonijos mieste“ bus įrengtos konsultacijų ir edukacijos, specializuotos pagalbos šeimai, dienos, laikino atokvėpio, nuoseklaus lavinimo centrai. Paslaugos bus teikiamos vaikams, turintiems psichikos, elgesio ir emocijų sutrikimų, kuriems skirtas namų mokymas ar nepavykus integruotis į bendrojo ugdymo mokyklas. Paslaugos bus teikiamos vaikams nuo gimimo iki 18 metų.

„Harmonijos mieste“ paslaugų sulauks ir šeimos, auginančios neįgalų vaiką, išgyvenančios krizę, patiriančios traumuojančius emocinius išgyvenimus, stokojančios socialinių įgūdžių auginant vaikus bei tėvai su negalia.

Pasak savivaldybės, šiame kompleksinių paslaugų centre bus teikiamos bendrosios ir specialiosios socialinės paslaugos, ankstyvosios reabilitacijos paslaugos vaikams su negalia, įvairių terapijų, logopedo, psichologo, reabilitologo, specialiojo pedagogo, judesio korekcijos ir kitos specializuotos paslaugos.

Toks centras gyvybiškai svarbus ne tik miestui, bet ir visam regionui.

„Harmonijos mieste“ bus aptarnaujami viso Panevėžio regiono vaikai.

„Toks centras gyvybiškai svarbus ne tik miestui, bet ir visam regionui. Kiekvieną savaitę sulaukiu vis tėvelių skambučių, kurie kreipiasi konsultacijos dėl autizmo. Kai tėvai sužino, kad augina kitokį vaiką, jie ima ieškoti daugiau informacijos, kur kreiptis, kad jų vaikui būtų suteikta visa reikalinga pagalba“, – sako asociacijos „Lietaus vaikai“ vadovė Sandra Lopetaitė. 

Centro statybai skirtas 2,889 aro žemės sklypas, esantis Aguonų ir A. Baranausko gatvių sankirtoje. Skaičiuojama, kad daugiau nei 1400 kv. m dviaukščiame pastate bus galima aptarnauti iki 70 žmonių, bus įsteigtos 25 kvalifikuotų specialistų darbo vietos, įrengtos patalpos konferencijoms, rūbinė, techninės ir sanitarinės patalpos, kavinė. Lauke planuojama įrengti 22 automobilių stovėjimo vietas, iš kurių dvi bus skirtos neįgaliesiems.

Planuojama, kad „Harmonijos miestas“ duris atvers 2026-ųjų pradžioje.

Panevėžyje auga 521 sunkų, vidutinį ar lengvą neįgalumą turintys vaikai.  

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai

pypiec Rozyno pusyneliui!? Koks svolocius tai leido!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS