Papildomą priėmimą įveikę jaunuoliai pasirašo sutartis su universitetais | Diena.lt

PAPILDOMĄ PRIĖMIMĄ ĮVEIKĘ JAUNUOLIAI PASIRAŠO SUTARTIS SU UNIVERSITETAIS

Trečiadienį sutartis su aukštosiomis mokyklomis pasirašo per papildomą priėmimą kvietimų studijuoti sulaukę jaunuoliai.

Tokių kvietimų iš viso sulaukė 1583 asmenys, pranešė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Šiemet papildomą priėmimą įveikė gerokai mažiau jaunuolių nei pernai. 2018 metais per papildomą priėmimą studijuoti pakviestas 2351 asmuo.

Studijuoti valstybės finansuojamose ir su studijų stipendijomis vietose kviečiami 559 jaunuoliai: 223 universitetuose ir 336 kolegijose.

Daugiausia (55) jų kviečiama į Vilniaus universitetą ir Vilniaus Gedimino technikos universitetą (36), Vilniaus kolegiją (103) ir Kauno kolegiją (86).

Per papildomą priėmimą buvo galima pretenduoti į likusias 907 laisvas valstybės finansuojamas studijų vietas ar studijų stipendijas universitetuose ir 1133 – kolegijose.

Į valstybės nefinansuojamas vietas kviečiami 1024 stojantieji: universitetuose – 362, kolegijose – 662.

Mokėsiančių už studijas daugiausia kviečiama studijuoti Vilniaus universitete (100), Vytauto Didžiojo universitete ir Lietuvos sveikatos mokslų universitete (58), o kolegijose – Sveikatos mokslų kolegijoje (280) ir Vilniaus kolegijoje (92).

Sutartys su pakviestaisiais studijuoti bus sudaromos iki ketvirtadienio.

Šiemet į aukštąsias mokyklas per pagrindinį priėmimą įstojo beveik 18,5 tūkst. studentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Juokas smk

Sveikatos mokslų kolegija, na taip, jau pakeitė pavadinimą arba rašytoja straipsnelio pabaigė Balbieriškio žurnalistikos kolegiją. Pavadinimas irgi išsamus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS