Iš pareigų atleidžiama O. Vėbrienė pasiduoti nežada: kreipsis į teismą | Diena.lt

IŠ PAREIGŲ ATLEIDŽIAMA O. VĖBRIENĖ PASIDUOTI NEŽADA: KREIPSIS Į TEISMĄ

  • 7

Dėl atleidimo iš Aplinkos apsaugos departamento vadovės pareigų Olga Vėbrienė žada kreiptis į teismą.

„Taip, patvirtinu, kad kreipsiuosi į teisėsaugos institucijas ir į teismą dėl šio įsakymo neteisėtumo. Tikiu teisingumu ir tikiu, kad laimėsiu“, – išplatintame pranešime rašo O. Vėbrienė.

Ją aplinkos apsaugos ministras Simonas Gentvilas penktadienį atleido iš pareigų. Kaip pranešė ministerija, S. Gentvilas pasirašė įsakymą „paaiškėjus, kad direktorės vadovaujamo darbo patirtis neatitinka pareigybės, į kurią buvo priimta, reikalavimų“.

„Tapdama departamento vadove Olga Vėbrienė turėjo mažesnę nei 2 metų vadovaujamojo darbo patirtį ir Valstybės tarnybos departamentui pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis, pagal kuriuos į šias pareigas apskritai negalėjo būti priimta“, – teigia ministerija.

Pasak jos, analizuojant O. Vėbrienės profesinės karjeros aplinkybes nustatyta, kad jos įgytos vadovaujamojo darbo patirties trukmė buvo trumpesnė ne tik konkurso, bet ir faktiško priėmimo į Aplinkos apsaugos departamento direktorės pareigas metu.

Buvusi Aplinkos apsaugos departamento vadovė teigia, kad su ministro įsakymu buvo supažindinta, tačiau motyvų plačiau komentuoti negalinti.

„Tik buvo pateiktas lakoniškas Valstybės tarnybos įstatymo 51 straipsnio 1 dalies 8 punktas („paaiškėja, kad stodamas į valstybės tarnybą jis pateikė suklastotus dokumentus arba nuslėpė ar pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis, dėl kurių negalėjo būti priimtas į valstybės tarnautojo pareigas“)“, – rašo O. Vėbrienė.

„Negaliu atsakyti, ką suklastojau, – tiksliau, ką suklastojusi esu kaltinama, nes jokios papildomos informacijos negavau. Tik pabrėšiu, kad dokumentus tikrino ir Valstybės tarnybos departamentas prie VRM, ir Aplinkos ministerijos specialistai. Matyt, per tuos 8 mėnesius aritmetika pasikeitė“, – sakė ji.

Šiek tiek gaila, kad nespėjau įgyvendinti visų pokyčių, kurie būtų sustiprinę aplinkosaugą ir patiems aplinkosaugininkams leidę dirbti tokiomis sąlygomis, kurias mums teikia XXI amžius.

Viešame pareiškime O. Vėbrienė teigė, jog S. Gentvilas „pademonstravo, kad ne veltui priklauso tėvo partijai ir vadovaujasi šiai partijai nesvetima politikos iš išskaičiavimo ideologija“.

„Šiek tiek gaila, kad nespėjau įgyvendinti visų pokyčių, kurie būtų sustiprinę aplinkosaugą ir patiems aplinkosaugininkams leidę dirbti tokiomis sąlygomis, kurias mums teikia XXI amžius. Vis dėlto tikiu, kad grįšiu ir galėsiu tęsti pradėtą darbą“, – tvirtino O. Vėbrienė.

„Ir niekada nenustosiu Tausoti. Saugoti. Mylėti aplinkosaugą, jūrą, upes, medžius, gyvūnus, augalus ir paukščius“, – sakė ji.

S. Gentvilui praėjusių metų pabaigoje tapus aplinkos ministru netrukus tarp jo ir O. Vėbrienės kilo nesutarimų – trintis atsirado, kai ši nušalino aplinkosaugininką, per atostogas ministrui pranešusį apie praėjusių metų pabaigoje Būtingės terminale išsiliejusią naftą.

Ministras savo ruožtu tvirtino sulaukiantis neproporcingai daug Aplinkos apsaugos departamento darbuotojų skundų ir pats pradėjo tarnybinį patikrinimą, ar teisėtai nuo pareigų buvo nušalintas minėtas aplinkosaugininkas. S. Gentvilas taip pat kėlė klausimą dėl kadrų politikos departamente, įkurtų vadovaujamų pareigybių.

O. Vėbrienė nuolatine Aplinkos apsaugos departamento vadove tapo pernai rugpjūtį. Ji pakeitė Valdą Laukį, kurio vadovaujamas departamentas sulaukė kritikos po gaisro padangų perdirbimo bendrovėje „Ekologistika“ Alytuje ir „Grigeo Klaipėda“ taršos Kuršių mariose.

Ministerija pabrėžia, kad iki tapdama Aplinkos apsaugos departamento vadove O. Vėbrienė vadovaujamas pareigas ėjo Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje: 2019 metų vasarį-gruodį dirbo ministerijos kanclere, nuo 2019 metų gruodžio pabaigos iki 2020-ųjų balandžio vidurio – ministerijos Strateginių sprendimų paramos grupės vadove, po to nepilnas dvi savaites vadovavo Aplinkos ministerijos Strateginių pokyčių grupei.

Laikinai eiti Aplinkos apsaugos departamento pareigas ji pradėjo beveik prieš metus – 2020-ųjų balandžio 27-ąją, nuo rugpjūčio 12-osios paskirta į nuolatines vadovės pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

na

... saugok Dieve nuo "dirbsiu pagal XXI amžiaus suteiktas sąlygas ir būdus". Opa ! Kaip gersiu " pieno šampanus" maždaug. Šviesų parkas stebuklų šalyje - kai kam tas 21 amžius. Na jo. Crazy.

Ugnius

Laukiu staipsnio kur pateikiama Olgos Vebrienės pozicija. Manau tai susidorojimas.

Mana

Teisėtas atleidimas. Į valdininkus daug visokių prašalaičių sulindo dar nuo pat valstybės kūrimo pradžios 1990 m. ir po to. Itin nekvalifikuoti žmonės, apsimelavę, greituoju būdu įsigiję nieko nevertus diplomus, beraščiai, silpni ir fiziškai, ir psichologiškai, menkai darbingi, nepajėgūs susitvarkyti be daugybės patarnaujančiųjų, įsivaizduojatys, kad pakanka nusipirkti kėdę geresnėj tarnyboj, o toliau dirbs satelitinės institucijos, patarnautojai, bet tik ne jie patys. Niekada ir jokioj kitoj valstybėj nemačiau tokių nekvalifikuotų, korumpuotų, paliegusių iki begalybės tarnautojų, kokie atsirado LR po 1990 m. Baisūs kyšininkai. Net pagalvodavau - metas perduoti valdymą Rygai arba Varšuvai ir visą tą vietinį balaganiuką tiesiog naikinti - su materialine atsakomybe už padarytą žalą valstybės prestižui ir žmonėms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS