Pareigūnams, NVO už darbą per pandemiją – per 4,8 mln. eurų | Diena.lt

PAREIGŪNAMS, NVO UŽ DARBĄ PER PANDEMIJĄ – PER 4,8 MLN. EURŲ

Ministrų kabinetas skyrė beveik per 4,8 mln. nevyriausybinėms organizacijoms bei policijos pareigūnams už papildomą darbą per pandemiją, kontroliuojant, kaip laikomasi judėjimo ribojimų.

Vyriausybė 2,5 mln. eurų iš savo skyrė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai – šios lėšos numatytos iki šių metų pabaigos planuojamoms subsidijoms, jos bus skiriamos nevyriausybinėms organizacijoms, teikiančioms socialines paslaugas COVID-19 pandemijos metu.

Vidaus reikalų ministerijos prašymu, 2,33 mln. eurų skirta kompensuoti sausio mėnesio išlaidas už priemokas už darbą poilsio ir švenčių dienomis, nakties ir viršvalandinį darbą tiems pareigūnams ir kitiems darbuotojams, kurie kontroliavo, kaip laikomasi karantino režimo.

Kaip pranešė VRM, didžioji dalis iš rezervo suplanuotų lėšų, 1,76 mln. eurų skirti Policijos departamentui – pinigai bus paskirstyti beveik 4,4 tūkst. pareigūnų. Valstybės sienos apsaugos tarnybai skirta per 490 tūkst. eurų, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui bus skirta beveik 70 tūkst. eurų, taip pat po kelis tūkstančius Viešojo saugumo, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboms.

Judėjimo kontrolė tarp savivaldybių įvesta gruodžio viduryje, policijai užtikrinti tvarką padėjo pasieniečiai, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, ugniagesiai, šauliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ku

Jiems ir taip priklauso savo darbą dirbt.uz tai gauna atlyginimą.kokiu dar čia papildomų pinigų...geriau sunkiai galus suduriantiems pašalina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS