Parengė rekomendacijas, kaip laidoti ir šarvoti mirusius nuo koronaviruso | Diena.lt

PARENGĖ REKOMENDACIJAS, KAIP LAIDOTI IR ŠARVOTI MIRUSIUS NUO KORONAVIRUSO

  • 10

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), rengdamasi blogiausiam koronaviruso plitimo scenarijui, parengė rekomendacijas, kaip laidoti ir šarvoti mirusius nuo koronaviruso.

Ministerija nurodo parengusi šias taisykles „numatydama galimas netektis dėl COVID-19, ką rodo ir skaudi Europos bei viso pasaulio patirtis“, taip pat siekdama išvengti koronaviruso plitimo.

Tarp minimų taisyklių nurodoma, kad mirusieji turi būti vežami į lavoninę ar laidojimo paslaugų įmonę sandariame plastikiniame maiše.

Tai turi daryti darbuotojai, dėvintys specialią aprangą: vandeniui nepralaidų chalatą ilgomis rankovėmis arba chalatą ir neperšlampamą prijuostę, respiratorių, akinius arba veido skydelį, pirštines. Tokią pat aprangą turi dėvėti ir visi kiti asmenys, turintys sąlytį su palaikais.

Šios priemonės, jas panaudojus, turi būti paliktos, laikomasi kelių žingsnių dezinfekcijos. Mirusįjį leidžiama pamatyti artimiesiems tik laikantis visų atsargumo priemonių. Taip pat visuose žingsniuose kremavimo, laidojimo paslaugų įstaigas įpareigojama keistis informacija, kad mirusysis buvo užsikrėtęs koronaviruso infekcija.

Mirusiojo šarvojimas draudžiamas patalpose, kurioms nėra išduotas higienos pasas, rekomenduojama kremuoti ar laidoti palaikus uždarame karste, šarvojimo salės ir pagalbinės patalpos turi būti dezinfekuojamos.

Lietuvoje iš viso jau patvirtinta 18 COVID-19 atvejų, visi jie – įvežtiniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

...

Jau gavėse tranšėjos lavonams rausiamos?.. :s

Siaubas

Durninas, viskas ateina pasaulio pabaiga ruoškitės žmonės.

kad

Parašė nei šį, nei tą....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS