Parlamentarai pritarė Apeliacinio teismo pirmininko atleidimui | Diena.lt

PARLAMENTARAI PRITARĖ APELIACINIO TEISMO PIRMININKO ATLEIDIMUI

  • 0

Parlamentarai antradienį pradėjo svarstyti prezidentės Dalios Grybauskaitės siūlymą pasibaigus kadencijai iš Apeliacinio teismo pirmininko pareigų atleisti Egidijų Žironą.

Po pateikimo tam pritarta bendru sutarimu.

Jo penkerių metų kadencija baigiasi birželio 29 dieną.

Apeliacinio teismo pirmininką skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Balandžio pabaigoje Teisėjų taryba kreipėsi į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją su siūlymu iškelti drausmės bylą kadenciją baigiančiam Apeliacinio teismo pirmininkui. Teisėjų tarybos nariai mano, kad E.Žironas nebuvo pakankamai atidus ir rūpestingas organizuodamas teisėjų vakarienę pramogų centro „Pas Radvilą“.

Sausį Lietuvos apeliacinio ir kitų teismų teismo teisėjai, grįždami iš Kauno į Vilnių, vakarieniavo pas vienu turtingiausių Kaišiadorių verslininkų įvardijamą Algimantą Radvilą. Dienraštis „Lietuvos rytas“ yra pranešęs, kad verslininkui priklausančiame pramogų centre teisininkai vaišinti įvairiais patiekalais, alkoholiniais gėrimais, jiems grojo muzikantai. Už vaišes teisėjai nemokėjo, tai esą padarė dabar jau buvęs Apeliacinio teismo kancleris Juozas Akstinas. Paviešinus šį įvykį kancleris pasitraukė iš pareigų. Jis tikina čekio neišsaugojęs.

Antradienį Seimui taip pat pateiktas projektas Vilniaus apygardos teismo teisėjas Sigitą Bieliauskienę ir Romualdą Janovičienę skirti Apeliacinio teismo teisėjomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS