Parlamentarai įteisino Lietuvos kariuomenės veterano statusą | Diena.lt

PARLAMENTARAI ĮTEISINO LIETUVOS KARIUOMENĖS VETERANO STATUSĄ

  • 4

Seimas ketvirtadienį įteisino Lietuvos kariuomenės veterano statusą.

Už tai numatančias pataisas balsavo 116 Seimo narių, susilaikė du parlamentarai.

Lietuvos kariuomenės veteranu bus laikomas profesinės tarnybos karys, karys savanoris ar kitas savanoriškos nenuolatinės karo tarnybos karys, ištarnavęs ne mažiau kaip 20 metų arba nepertraukiamai ne mažiau kaip 30 dienų dalyvavęs tarptautinėse operacijose ar specialiosiose misijose.

Šį statusą gaus ir kariai, buvę priversti palikti tarnybą dėl sveikatos sutrikimo, susijusio su pareigų vykdymu, taip pat – asmenys, nuo 1991 metų sausio 11 dienos iki 1993 metų rugpjūčio 31 dienos tarnavę krašto apsaugos sistemoje.

Vienas pataisų iniciatorių konservatorius Arvydas Pocius BNS yra sakęs, kad įteisinus veterano statusą Krašto apsaugos ministerija turėtų parengti pataisas, kaip pasirūpinti šių žmonių socialinėmis garantijomis.

Šiuo statusu, anot iniciatorių, bus parodyta pagarba Lietuvos valstybės gynėjams ir suteikta galimybė Lietuvos kariams dalyvauti NATO šalių karių veteranų organizacijose ir jų renginiuose.

„Kariuomenės veterano vardo suteikimas sustiprintų ne tik kariuomenės potencialą, bet ir paskatintų jaunąją kartą eiti senelių, tėvų pramintais takais, nes pasiaukojimas ir ryžtas ginti Tėvynę ir pagarba tokiam asmeniui yra geriausios pilietiškumo ir patriotizmo pamokos“, – teigė projekto autoriai.

Lietuvos kariuomenės veterano vardą suteiks krašto apsaugos ministras. Jis taip pat turės patvirtinti šio vardo suteikimo nuostatus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tam ARIJUI

valdantieji užslaptino kgb archyvus .prieš valdžia eini

Arijas

Ginklus pirkite kariuomenei, issivalykite nuo kgbistu, o jau tada veteranu statusais rupinkites…

/////////

cha ha ha ..... visa gyvenima budami islaikytiniais , prasivalkioje po paligonus mergas bedulkydami ir samagona belakdami... vojakos susirupino savo ateitim isejus y pencija , kada patiems reikes savim pasirupint --todel reikia veterano [ signataro] statuso kad ir toliau siais darmajiedais rupintusi tautieciai ir jiems dar didesnes ismokas moketu ...Mars y parduotuves apsauginiais , ar kolchozo bulviu saugot ,kad jusu prigaminti irake ,sirijoj , afgane emigeriai suleke paskuj ,,,veteranus,,, ju nenukastu ir nesuestu....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS