Parlamentas pradėjo svarstyti Marijampolės kolegijos prijungimą prie MRU | Diena.lt

PARLAMENTAS PRADĖJO SVARSTYTI MARIJAMPOLĖS KOLEGIJOS PRIJUNGIMĄ PRIE MRU

  • 0

Parlamentarai ketvirtadienį pradėjo svarstyti Marijampolės kolegijos prijungimą prie Mykolo Romerio universiteto (MRU).

Už tai po pateikimo balsavo 106 Seimo nariai, nė vienas nebuvo prieš, trys susilaikė.

Toliau projektą svarstys Seimo komitetai.

 

Numatyta, kad Marijampolės kolegija kaip atskiras juridinis asmuo nustos veikti iki šių metų rugsėjo 30 dienos, jo teises ir pareigas nuo spalio 1-osios perims MRU.

Nuo šio termino kolegijos pagrindu MRU įkuriama Sūduvos akademija.

Laikinai švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas einanti Monika Navickienė pabrėžė, kad koleginių studijų programos bus pertvarkytos į universitetines studijų programas.

Jos teigimu, tai bus daroma palaipsniui – koleginės nuolatinės studijų formos baigsis 2027 metais, o jau šiemet į teisę bus priimama pagal universitetinių studijų programą, nuo 2025-ųjų – į visas kitas programas.

Pasak M. Navickienės, Marijampolėje planuojamos universitetinės tarptautinio verslo vadybos, darnaus verslo vadybos, medijų vadybos, transporto logistikos, teisės ir viešųjų pirkimų, informacinių sistemų technologijų ir kibernetinės saugos, anglų kalbos ir komunikacijos, buhalterinės apskaitos ir finansų, vaikystės pedagogikos, ikimokyklinio, pradinio ugdymo, socialinio darbo studijų programos.

„Iš tikrųjų tai yra labai svarbi ir išskirtinė reforma. Man teko matyti jos pačią pradžią prieš trejus metus, kai pradėjome kalbėtis su kolegija bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerija apie tai, kaip padėti kolegijai ūgtelti į aukštesnį lygmenį. Aš labai džiaugiuosi, kad pagaliau pasiekėme finišo tiesiąją“, – ketvirtadienį per Seimo posėdį kalbėjo konservatorius Andrius Vyšniauskas.

Pasak jo, ši reforma yra išskirtinė, nes pirmą kartą kolegiją prijungus prie universiteto, regione atsiras universitetinės studijų programos, kur anksčiau jų nebuvo.

„Marijampolėje buvo tam tikri moduliai, tam tikros galbūt neakivaizdinės studijos, tačiau tikrų realių universitetinių studijų, kurias ministrė išvardijo šiandien, nebuvo ir tai yra didžiulė galimybė tiek vietos gyventojam, tiek visam regionui“, – tvirtino jis.

Anksčiau priimtu Vyriausybės sprendimu MRU bus perduotas visas Marijampolės kolegijos valdytas nekilnojamasis turtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS