Pasaulio lietuvių bėgimas kviečia kartu kurti teigiamą lietuvio įvaizdį | Diena.lt

PASAULIO LIETUVIŲ BĖGIMAS KVIEČIA KARTU KURTI TEIGIAMĄ LIETUVIO ĮVAIZDĮ

  • 0

Sekmadienį, birželio 5 d., trečią kartą rengiamas Pasaulio lietuvių bėgimas – lietuvius vienijantis renginys, inicijuotas Estijos ir Suomijos lietuvių jaunimo asociacijų.

Įvairiose užsienio šalyse judėjimo laisvę pamilę tautiečiai kviečiami dalyvauti simboliniame 5 kilometrų bėgime. Tiesa, įveikti šią distanciją galima ne tik bėgant, bet ir pėsčiomis.

Prisiminti tėvynę, linkėti Lietuvai būti sveikai, aktyviai, kūrybingai ir vieningai – tokios mintys lydi projekto organizatorius. Pasaulio lietuvių bėgimo siekis yra pilietiško ir aktyvaus lietuvio įvaizdžio užsienyje kūrimas, tautiečių užsienyje iniciatyvų, bendradarbiavimo ir vienybės skatinimas.

„Parodykime sau bei pasauliui, kad puoselėjame lietuviškas šaknis, išliekame vieningi ir esame aktyvūs. Kurkime kartu gerąjį, teigiamą lietuvio įvaizdį užsienyje“, – skelbia organizatoriai. 

Lietuvių sąjungos, bendruomenės ar net pavieniai asmenys jūsų gyvenamose šalyse gali tapti vietinio renginio organizatoriais-koordinatoriais. Koordinatoriai žada suteikti visą būtiną informaciją ir pagalbą norint dalyvauti renginyje. Registracija vis dar vyksta.

Daugiau informacijos – www.5uzlietuva.com.

GALERIJA

  • Pasaulio lietuvių bėgimas kviečia kartu kurti teigiamą lietuvio įvaizdį
Organizatorių archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS