Pasieniečiams už 4,5 mln. eurų bus perkama priemonių tvoros pasienyje taisymui | Diena.lt

PASIENIEČIAMS UŽ 4,5 MLN. EURŲ BUS PERKAMA PRIEMONIŲ TVOROS PASIENYJE TAISYMUI

  • 8

Fizinį barjerą pasienyje su Baltarusija stačiusi EPSO-G už 4,5 mln. įsigis ir pasieniečiams perduos priemonių jo taisymui, taip pat bendrovė pasamdys rangovus papildomų techninių saugumo priemonių diegimui.

Tam penktadienį pritarė Fizinio barjero projekto priežiūros komisija.

Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, fizinis barjeras yra reguliariai gadinamas neteisėtų migrantų ir jiems sieną kirsti padedančių Baltarusijos pareigūnų.

Šiemet Valstybės apsaugos tarnyba (VSAT) užfiksavo maždaug 380 gadinimo atvejų. Buvo sugadinta 950 metrų tvoros segmentų ir daugiau nei aštuoni kilometrai koncertinos prizmės užtvaro.

Medžiagos darbams bus įsigytos iš fiziniam barjerui įrengti numatyto biudžeto. Barjero statyboms iki šiol išleista maždaug 142,5 mln. eurų iš numatytų 152 mln. eurų.

Pagrindiniai įrengimo darbai buvo baigti rugpjūčio pabaigoje. Šiuo metu vykdomi baigiamieji darbai – tvarkomos statybvietės ir jų prieigos, atstatomi keliai, rengiama baigiamoji projekto dokumentacija.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Dar daugiau nei 13 tūkst. užsieniečių nuo pernai rugpjūčio buvo pasienyje apgręžti. Dalis iš šioje statistikoje minimų migrantų į Lietuvą bandė patekti ne vieną kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

OI KAZKAS BUS TURTINGAS

NESUPRATAU... Ka tik nauja tvora nupirko, pastate ir jau reikia remonto.....? Viskas aisku, reikia pinigus giminem ir atimiesiems ,,praplauti" !

Tfu

Elektrą paleist, kad brudus pakratytų.

Keistos sumos

Vagystės ant vagysčių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS