Pasienyje – ramu: bandymų neteisėtai kirsti sieną su Baltarusija nebuvo | Diena.lt

PASIENYJE – RAMU: BANDYMŲ NETEISĖTAI KIRSTI SIENĄ SU BALTARUSIJA NEBUVO

  • 0

Šeštadienį pasieniečiai nefiksavo nė vieno atvejo, kai į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose būtų bandę patekti neteisėti migrantai, sekmadienio rytą pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių šeštadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Šeštadienio naktį ties Šalčininkų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo šaudoma pavieniais šūviais. Prieš vidurnaktį į sekmadienį ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautos dvi signalinės raketos.

Kaip ir anksčiau pastaruoju metu, šeštadienį nuo ryto iki popietės pietinėje Lietuvos dalyje, Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi, girdėjosi pabūklų ir automatinių ginklų šūviai. Lietuvos pusėje tarnybinių ginklų panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Penktadienį VSAT į Lietuvą neleista įeiti 9 migrantams, ketvirtadienį – 18. Trečiadienį, pirmadienį bei sekmadienį nebuvo iš Baltarusijos ėjusių ir apgręžtų užsieniečių. Antradienį pasieniečiai neįsileido 10 asmenų.

Latvijos pasienyje iš Baltarusijos praėjusią parą brovėsi 34 užsieniečiai. Į Lenkiją penktadienį iš Baltarusijos nepateko 12 migrantų.

Nuo rugpjūčio pradžios iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį duomenimis, nepateko 8328.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS