Pasienyje su Baltarusija apgręžta 16 neteisėtų migrantų | Diena.lt

PASIENYJE SU BALTARUSIJA APGRĘŽTA 16 NETEISĖTŲ MIGRANTŲ

Pasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžta 16 migrantų, neteisėtai bandžiusių patekti į Lietuvą, sekmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos pasienyje šeštadienį užsieniečiai sieną neteisėtai bandė kirsti 17 kartų, Lenkijos pareigūnai į šalį penktadienį neįleido 59 migrantų.

Šiemet VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti 737 neteisėtiems migrantams. 2022 metais Lietuvos pasieniečiai apgręžė per 11,2 tūkst. tokių asmenų.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista 20 tūkstančių. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

VSAT teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir Europos Sąjungą.

2021 metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaimo bernas

stok, kas eina? Bulba Bulba pas Lukašenką, kiti pas mane Susiskaičiuok 16 galavariezų su trumoais Kur vežti? Pradžiai į postą, pakeliui ir persirengsit pabėgeliais, Bulba jau su ilgais, reikia NATO technikos ir kepuriių su faniera

kaimo bernas

Kryptinės minos, ant atotampų, kad ir MON - 50 tfuu -- juk ni takix naturim, -- bet kokia užtvara yra bevertė, jei nėra ginama pasyviomis priemonėmis - bent fejerverkais iš Maximos -- tinklinę mažai pastebimą išvynioti į žolę ben pažeidimo vietose, kad kitą kartą ten mynę įvirstų ir susipainiotų -- ar yra kas daroma pasimokoma kad nesikartotų Jūsų elektrą jau matyt perprato, ir by sutarimu apsimeta kad ne

W

Tai nafik juos grežioti jei tokia tvora pastatyta , bene po tvora prasikasa

SUSIJUSIOS NAUJIENOS