Pasienyje su Baltarusija apgręžti 28 neteisėti migrantai | Diena.lt

PASIENYJE SU BALTARUSIJA APGRĘŽTI 28 NETEISĖTI MIGRANTAI

  • 4

Lietuvos pasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžti 28 neteisėtai sieną bandę kirsti migrantai, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos pasienyje sekmadienį nepastebėta bandymų kirsti sieną, Lenkijos pareigūnai šeštadienį  apgręžė 13 migrantų.

Praėjusiais metais VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti 2 tūkstančiam 643 neteisėtiems migrantams. 

Nuo 2021 metų rugpjūčio, kuomet VSAT pareigūnams suteikta teisė apgręžti neleistinose vietose iš Baltarusijos bandančius sieną kirsti neteisėtus migrantus, iki šios dienos į Lietuvą buvo neįleisti 8 tūkstančiai 106 asmenys.

Migrantų antplūdis į rytines Europos Sąjungos nares iš Baltarusijos kilo 2021 metais, dėl jo Vakarai kaltina Minsko režimą.

Tuomet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.

Per šį laikotarpį Lietuvos pasieniečiai migrantus apgręžė beveik 22 tūkst. kartų. Kai kurie užsieniečiai ne po kartą bandė neteisėtai kirsti sieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

> Gaila

Vyti juos visus lauk is Lietuvos. Tai kacapai, kurie niekada nesimokins jokiu kalbu. Jie cia nereikalingi, tegul varosi i savo razza-parazza ir kuo greiciau.

Gaila

Dabar,parduotuvęse.autobusuose jautiesi kaip sovietų laikais,vien rusiškai kalba,Topo centre atvykus šeimai kažko pirkti ,jauni konsultantai siuntinėjo vienas nuo kito nes jaunimas nesuprato rusiškai,o jie nei žodžio lietuviškai,pagaliau turi pradėti mokytis lietuvių kalbos,ne mes piktinamęs ,o jie ,kad nekalbame rusiškai,ukrainietiškai neteko girdėti kad kalbėtų tarpusavyje

Je je

O kiek legalei prilinde ruskiu bulbasu nemanykit kad visi susipyke su savo valdze
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS