Pasienyje su Baltarusija per praėjusią parą apgręžta apie 40 migrantų, niekas neįleistas | Diena.lt

PASIENYJE SU BALTARUSIJA PER PRAĖJUSIĄ PARĄ APGRĘŽTA APIE 40 MIGRANTŲ, NIEKAS NEĮLEISTAS

Pasienyje su Baltarusija per praėjusią parą apgręžta apie 40 migrantų, nė vienas neįleistas, šeštadienį informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko.

Nuo penktadienio vidurnakčio iki šeštadienio prie sienos su Baltarusija migrantai buvo priartėję ties trimis rajonais Lietuvos pusėje – Ignalinos, Varėnos ir Lazdijų.

Ties pastaruoju praėjusią parą vėl fiksuota daugiau kaip pusė visų tokių užsieniečių. Kelią iš Baltarusijos į Vakarų Europą per Lazdijų rajoną visą šią savaitę rinkosi apie pusę kasdien neįleistų migrantų.

Iš viso pasieniečiai šią savaitę į Lietuvą neleistinose vietose iš Baltarusijos neleido patekti: praėjusį ketvirtadienį – apie 50, trečiadienį – apie 40, antradienį – apie 20, pirmadienį – apie 30 neteisėtų migrantų.

Pažymima, kad nė vienas asmuo penktadienį į Lietuvą neteisėtai nepateko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai per sieną su Baltarusija pateko daugiau nei 4 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nesuprantu ,tų bailių, išdavikų, migrantų. Vietoj to kad eitų kovoti už savo šalį už savo vaikus ir ateitį ,tai jie bėga ,palieka savo tėvynę bėdoje. Jie ir iš Lietuvos pabėgs ,jeigu Lietuvoje kiltu karas .Aš esu moteris. Ir jeigu mano šalį, Lietuvą užpuls priešas ,tai aš niekur nebėgsiu, imsiu ginklą ir eisiu ginti savo Tėvynės. Geriau mirti ginant savo tėvynę, negu išduoti savo Tėvynę, ir kaip išdavikui pabėgti.

gerai

kad neprileidžia žurnalistų, kurie daugiau "prieš ", nei "už " mūsų šalį rašo. Tada visokie opozicijos uspaskiai, karbauskiai, tomaševskiai ar paleckiai turi peno paskaloms, žmonių kiršinimui, riaušių kėlimui...Dabar , pasieniečiai dirba savo darbą ir jį atlieka gerai. Šalies piliečiai tikrai tuo patenkinti. Šiaušiasi tik moskolių šunauja ir kiti atskalūnai.

gerai

galugale gal s us iprotes briuselio paistalu o dirbsim savo naudai nes kiek prisilota ir ka siandien turim?....galvos s kausma ir uosta bandant /kazkam/ ji prichvatizuot o po to sujungt su Karaliauciumi ? kur vsd ??? ir kam jis tarnauja ? tauta nusivylusi visais ju veiksmais kurie jau diktatoriski kaip jav=============

SUSIJUSIOS NAUJIENOS