Pasienyje su Baltarusija – ramu: neteisėtų migrantų nefiksuota | Diena.lt

PASIENYJE SU BALTARUSIJA – RAMU: NETEISĖTŲ MIGRANTŲ NEFIKSUOTA

  • 2

Lietuvos pasienyje su Baltarusija praėjusią parą nefiksuota neteisėtai sieną bandžiusių kirsti migrantų, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos pasienyje ketvirtadienį fiksuoti 34 bandymai neteisėtai kirsti sieną, Lenkijos pareigūnai į šalį trečiadienį neįleido 86 migrantų.

Šiemet VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti 2191 neteisėtam migrantui.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista apie 21,5 tūkstančio. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

Migrantų antplūdis į rytines Europos Sąjungos nares iš Baltarusijos kilo 2021 metais, dėl jo Vakarai kaltina Minsko režimą. Tuomet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai pyz..dink į Rosieją,

į svajonių šalį,ten greit padarys iš tavęs vojaką ir turėsi progą pastipti už savo dieržavą Ukrainos pelkėse, fufaike !

stai kas sueda Lietuvos ateity , Tautos , vaiku,

pensininku gerbuvy , --viska suryja KAM su debilu gauja ir samdomais vojakom is visu ES skyliu .... po 3, 5 milijardo y metus dar ir jankyno Nato Sorosiniai pazadukai atkise satanistine kanopa reikalauja 3% BVP uz pazada kad kada nors kazka apgins ...nuo saves.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS