Pasienyje su Lenkija eismas nukreipiamas į platesnį kelią | Diena.lt

PASIENYJE SU LENKIJA EISMAS NUKREIPIAMAS Į PLATESNĮ KELIĄ

Lenkijos ūkininkams ketinant savaitę iš dalies blokuoti kelią Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, ties buvusiu Kalvarijos ir Budzisko pasienio punktu, penktadienį ryte pagrindinis greitkelis į Varšuvą pasienyje yra užblokuotas policijos, tačiau pačių ūkininkų ar jų technikos kol kas nėra.

Vietoje esanti BNS žurnalistė sako, jog eismas nukreipiamas į aplinkkelį, vedantį į Budziską ir vėl susijungiantį su greitkeliu – šis kelias yra kur kas platesnis ir jame yra vietos sustoti automobiliams.   

Iš Lietuvos pusės pasienyje stovi vienas muitinės automobilis, tuo metu Lenkijos pusėje – maždaug aštuoni policijos ir muitinės ekipažai.

Vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius penktadienį LRT radijui sakė, kad Lenkijos ūkininkams blokuojant kelią transporto priemonės iki 18 tonų neturėtų būti stabdomos, tačiau didesni vilkikai, tikėtina, bus tikrinami. Jis ragino Lietuvos gyventojus nevykti į Lenkiją lengvaisiais automobiliais, kol pasienyje vyks akcija. 

A. Abramavičius taip pat sakė, jog maždaug 100 lenkų traktorių bus sustatyti šalutiniame kelyje.

Nepasiekę susitarimo su premjeru Donaldu Tusku, Lenkijos ūkininkai nuo penktadienio ketina iš dalies blokuoti kelią Lietuvos ir Lenkijos pasienyje. Ties buvusiu Kalvarijos ir Budzisko pasienio punktu savaitę jie žada tikrinti, ką iš Lietuvos į Lenkiją veža vilkikai.

Konsulato Seinuose vadovas: protestuotojų pajėgos kol kas negausios

Lenkijos ūkininkams penktadienį pradedant iš dalies blokuoti kelią Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, Lietuvos konsulato Seinuose vadovas Genadijus Mackelis sako, kad kol kas protestuotojų pajėgos negausios.

„Šiai akimirkai matome, kad iš protestuotojų pusės negausios pajėgos, buvo numatyta, kad atvažiuos su savo sunkiąja technika, blokuos kelius – to išvengta dėka dialogo ir susikalbėjimo su partneriais Lenkijoje, mūsų institucijų pastangomis“, – žurnalistams pasienyje penktadienį sakė G. Mackelis.

Jis svarstė, kad galbūt ūkininkus įtikino argumentai, jog nėra pagrindo kalbėti apie grūdų klastojimą.

„Suveikė galbūt tie argumentai. Mes turime ir visą statistiką, kokie kiekiai, kas vežama, iki protesto mes skaičiavome kad gal pravažiuoja kokie du sunkvežimiai su grūdais per parą, tai tie kiekiai nereikšmingi, ir kalbėti apie tai, kad kažkas klastojama ir daroma, jokio pagrindo nėra“, – sakė G. Mackelis.

„Gal protestuotojai irgi tą suvokia ir jų bendra tendencija nekalbėti apie blokavimą Lietuvos ir Lenkijos pasienio, jie kalba apie savo politikos, žemės ūkio atžvilgiu klausimus ir dėl to sienos blokavimas tiek su Ukraina, tiek Lietuva, tiek Vokietija, egzistuoja“, – teigė jis.

G. Mackelio teigimu, pagal dabartinę informaciją dalinis kelio blokavimas turėtų vykti savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jei

Ūkininkai dar miega, kelią blokuos policija

SUSIJUSIOS NAUJIENOS