Pasienyje su Lenkija – sienos kontrolės atnaujinimo pratybos | Diena.lt

PASIENYJE SU LENKIJA – SIENOS KONTROLĖS ATNAUJINIMO PRATYBOS

Trečiadienį Lietuvos pasieniečiai pasienyje su Lenkija surengs sienos kontrolės atnaujinimo pratybas.

Tokia priemonė keturias valandas bus atliekama buvusių Kalvarijos ir Lazdijų kontrolės punktų teritorijose, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pagrindinis pratybų tikslas – tobulinti įgūdžius atnaujinant vidaus sienos su Lenkija kontrolę.

Nuo 10 iki 14 val. atsižvelgiant į rizikos veiksnius ir nustatytas grėsmes pasirinktinai bus tikrinami į Lietuvą atvykstantys asmenys, jų daiktai, transporto priemonės.

Per pratybas taip pat bus tikrinama sąveika su policija ir kitomis tikrinimą atliekančiomis institucijomis bei Lenkijos sienos apsaugos tarnyba.

VSAT primena, kad vykstant per vidaus sienas privaloma turėti galiojantį kelionės dokumentą – piliečio pasą arba asmens tapatybės kortelę.

Valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios vidaus sienų kontrolę, tačiau kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti, kai yra būtina imtis tam tikrų saugumo priemonių siekiant efektyviau užkirsti kelią vidaus saugumo ir viešosios tvarkos pažeidimams.

Tokias sienos kontrolės atnaujinimo pratybas Lietuvos pasieniečiai prie šalies vidaus sienų su Lenkija ir Latvija bei oro uostuose organizuoja nuolat.

GALERIJA

  • Pasienyje su Lenkija – sienos kontrolės atnaujinimo pratybos
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS