Pasiklydusių žmonių ieškojusį keturkojį pareigūną pakirto klastinga liga: prašo pagalbos | Diena.lt

PASIKLYDUSIŲ ŽMONIŲ IEŠKOJUSĮ KETURKOJĮ PAREIGŪNĄ PAKIRTO KLASTINGA LIGA: PRAŠO PAGALBOS

  • 17

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) geros valios žmonių prašo padėti keturkojui jų pareigūnui Esko prailginti gyvenimą. Gyvūnui diagnozuota piktybinė liga.

Apie tai VSAT pranešė feisbuke.

„Prieš jūsų akis – mūsų mylimas keturkojis, buvęs pareigūnas Esko. Šis puikus belgų aviganis malinua (Berger Belge Malinois) nuo 2012 iki 2018 metų tarnavo VSAT – ieškojo pasiklydusių senjorų, uogautojų ir grybautojų. Sekdamas pėdsakais ne kartą rasdavo valstybės sienos pažeidėjus, cigarečių kontrabandininkus, dažnai dalyvaudavo varžybose, o viešuosiuose renginiuose pelnydavo didžiausias vaikų ir moksleivių simpatijas“, – rašoma socialiniame tinkle.

Pasak VSAT, birželio pabaigoje keturkojui pareigūnui buvo diagnozuota dešinės kojos mieloma – plazminių ląstelių, kurios randamos kaulų čiulpuose, piktybinis susirgimas (navikas).

„Šiuo metu jam labai reikalingas nurodytas gydymas ir paskirti vaistai nuo skausmo, antibiotikai, gerosios bakterijos. Bičiuliai, maloniai kviečiame padėti prisidedant tiek kiek galite. Jūsų gerumas gali prailginti Esko gyvenimą! Lėšas skirkite mūsų partneriui Draugo letena, kurie atsakingi už gydymo išlaidas“, – pagalbos prašymu dalijosi tarnybos atstovai.

Kaip teigiama, išlaikymas ir gydymas tarnybiniams šunims skiriamas tik tol, kol jie tarnauja VSAT. Keturkojis pareigūnas Esko tarnybą baigė 2018 metais. Todėl nebėra gydomas už tarnybines lėšas.


Gavėjas: Gyvūnų globos klubas „Draugo letena“

Sąskaitos Nr.: LT65 2140 0300 0300 9745

Bankas: Nordea

Pavedimo paskirtis: „Pagalba Esko“

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Pakrante

Tuoj ateis kolhoznikai su bebrais ir visur bus tvarka,nespankit,bus dar blogiau,o vargšui šuneliui reikia būtinai padėti !

Semkitės iš Vilniaus patirties

Jie nuo 2000 metų laiko seną kalę buldogų veislės Dalė ir nesigėdija, kad paėmė į tarnybą jau bedantę ir su Six packu. Iki šiol naudoja vietoje mulo, nešančios narkotikus iš Ateities gatvės į Belmontą ir Pavilnį bei atgal į Įeškinę ir ten ima siuntą iš Filipinų ir neša pagal seną maršrutą į LTSR laikų kareivių pirtį Tilto gatvėje, kur buvo pratusi iki 1980 metų Primos duoti kareiviams, o dabar ten jos klientai iš Istorijis instituto ir Prokurorų vaikų Žygimantų gatvės Privačioje mokyklėlėj. Kursuoja Dalė stabiliai, žandai nusmuko iki žemės. Bet tarnyboje. Laukia eilėje gydymo. Prarado orientaciją, buvo su dozėmis į Operos ir baleto teatrą užsukusi.

Jie

Savo pensininkus pamiršta, o ką kalbėti apie šunį. Reikalingas kol tarnauja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS