Trikojo vieta sukėlė erzelį: grįžtam į sovietinius laikus, kai iš krūmų „fenavo“ | Diena.lt

TRIKOJO VIETA SUKĖLĖ ERZELĮ: GRĮŽTAM Į SOVIETINIUS LAIKUS, KAI IŠ KRŪMŲ „FENAVO“

  • 49

Akylai mobiliųjų greičio matuoklių vietas pastaruoju metu stebinčios vairuotojų akys, ketvirtadienį atkreipė dėmesį į dar vieną būdą, kuriuo pasinaudoję policijos pareigūnai fiksuoja leistino greičio nesilaikančius lakstūnus. Pamatę trikojį, pastatytą autobusiuko viduje, vairuotojai kaip reikiant pasipiktino. Tuo tarpu pareigūnai įsitikinę – dairytis reikia ne į trikojus, o į kelio ženklus ir problemų nebus.

Šmaikščios reakcijos

Kai ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Kur stovi trikojai greičio matuokliai visoje Lietuvoje“ buvo pasidalyta nuotrauka, kurioje matyti baltos spalvos autobusiuko viduje įkurdintas trikojis, fiksuojantis viršytą greitį tiesiog atvėrus vieną transporto priemonės galinių durelių pusę, internautai negailėjo nuomonių apie pastarąjį pareigūnų sprendimą.

„Daug darbo. Ištrauk, pastatyk. Taip lengviau“, – šmaikštavo minėtoje grupėje prie pamatyto vaizdo komentavęs Dovydas. „Tai čia – Lietuva. Trikojis bijo išlįst“, – iš naujo pareigūnų sugalvoto būdo juokėsi Egidijus. „Tuoj policininkai pradės trikojus neštis namo po darbo ir statyt prie atidaryto lango“, – jam antrino Mantas.

„Grįžtam į sovietinius laikus, kai iš krūmų fenavo“, – kritikos strėlę paleido Jonas. „Taip negali naudoti – iškreipia parodymus. Yra tam nustatyti parametrai: aukštis nuo kelio, kampas ir kiti. .Bet, kai tikslas surinkti kuo daugiau baudų, tai praeis...Vadinasi, avaringumo „mažintojai““, – pateikdamas savo argumentus pareigūnų sprendimą sukritikavo ir Kęstutis.

„Greitai iš kanalizacijos šulinio, viduryje gatvės, kyšos“, – dar vieną idėją mestelėjo Antanas. „Į medį reikia įkelti – netrukus varnėnai atskris, geras namukas – su visais patogumais!“, – išmonės nestokojo Valdas.

Tuoj policininkai pradės trikojus neštis namo po darbo ir statyt prie atidaryto lango.

Stojo į pareigūnų pusę

Tačiau ne visi internautai socialiniame tinkle susirinko plūsti autobusiuke trikojį pastačiusių pareigūnų, kai kurie – priešingai – stojo jų ginti.

„Kai anksčiau policininkai su radarais greitį šaudė tai niekas neverkė“, – tarstelėjo Remigijus. „Jie buvo uniformuoti ir visi iš tolo matė“, – pridūrė Zigmas. „Nepažeidinėk Kelių eismo taisyklių ir neverksi. Ko neverkiate, kad parduotuvėse yra kameros?“ – pašiepė besiplūstančius internautus Remigijus.

Davė patarimą vairuotojams

Kodėl kovo 5 dieną Šiauliuose, K. Donelaičio gatvėje buvo nuspręsta šitaip užslėpti trikojį greičio matuoklį, portalo žurnalistai teiravosi Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovės Gailutės Smagriūnienės.

„Visų pirma, o kodėl gi ne? Galima naudoti įvairius būdus trikojams statyti. Nėra reglamentuota, kur jie turi stovėti – gatvėje ar autobusiuke. Be to, policija turi transporto priemonių, kuriose įrengti greičio matuokliai. Tai, šiuo atveju, lyg ir būtų du viename – neįrengtas, bet įdėtas. Trečias argumentas – visa įranga yra labai sunki, ją reikia iškelti su lagaminais, o ne šiaip sau paimant trikojį ir nusinešant kaip filmavimo kamerą. Jis sveria virš trisdešimties kilogramų. O vietos, kuriose statomi trikojai, – pastoviai keičiamos. Tokiu būdu policijos pareigūnai tiesiog pagerino mobilumą – nereikia kas dvi valandas jų išpakuoti ir supakuoti“, – sakė pašnekovė.

Nėra reglamentuota, kur jie turi stovėti.

Jos teigimu, šis naujas būdas vakar buvo išbandytas pirmą kartą. Tačiau minėta taktika ketinama vadovautis ir toliau.

„Jei nėra trikojo, vadinasi, vairuotojai gali lėkti, kaip nori? O, kai atsiranda trikojis, kuris kontroliuoja vairuotojų elgesį, atsiranda ir problema? Ko čia pykti? Kelio ženklai visur sustatyti viešai. Reikia jų laikytis ir nebus ko plūstis“, – įsitikinusi G. Smagriūnienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

Pamaivos

Kas jums leido pirktis teises , nepatenkinti tie ,kad trikojai paslėpti, kurie neskaitė taisyklių.Perskaityk taisykles ir nereikės po 30 metu sovietmetį prisiminti - ABLAUHAI

Taip

Gal trikojai ir geai yra, bet juos sitaip slepi negrazu, nes primena posovietinius laikus. Bet ir iuo metu milicijoj dirba zmones tokie patys kaip ir anksciau, yra viokiu gudruciu i tarp milicininku.

Gaidziai yra normalus pauksciai

Uztat robotukai-taisykliukai - ne itin protingi zmones. Kai tokie paima valdzia, tauta kencia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS