Pasisakė apie reikalavimą izoliuotis atvykusiems iš užsienio: toks apynasris – perteklinis | Diena.lt

PASISAKĖ APIE REIKALAVIMĄ IZOLIUOTIS ATVYKUSIEMS IŠ UŽSIENIO: TOKS APYNASRIS – PERTEKLINIS

Reikalavimas į Lietuvą atvykus beveik iš visų užsienio valstybių atlikti COVID-19 testą ir izoliuotis yra perteklinis, sako Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė.

Anot jos, sugriežtinimas dar labiau apsunkins kelionių organizatorių darbą, o žmonės kelionių neatsisakys, bet jas planuosis savarankiškai.

„Žmonės keliavo ir keliaus, realiai tai sutrukdys tik kelionių organizatorių darbui, nes vadovaudamiesi rekomendacijomis, jei šalis yra raudonoje zonoje, negalime į ją vežti, yra rekomendacija. Tai klausimas, ar dėl to lietuviai keliaus saugiau netiesioginiais skrydžiais? O kad keliaus, tai faktas“, – BNS sakė Ž. Gavelienė.

„Taip, kaip padaryta Lietuvoje, tai labai siauru nepamatuotu neefektyviu būdu einama – penktadienį vakare išleisti įsakymą, kuris įsigalioja nuo pirmadienio – tai kada kelionių organizatoriams reikėjo pasiruošti šitam reikalui, kada informuoti keliautojus? Tokie dalykai tikrai neskatina dialogo ir abiejų pusių bendradarbiavimo“, – pridūrė ji.

Žydrė Gavelienė (T. Lukšio / Fotobanko nuotr.)

Pasak jos, papildomi reikalavimai keliautojams galėtų būti taikomi tik grįžus iš tų šalių, kuriose yra labai didelė rizika ir kur nustatyta nauja koronaviruso atmaina. Ji taip pat pabrėžė, kad autonominiai regionai, pavyzdžiui, Kanarų ar Madeiros salos, turėtų būti vertinami atskirai.

„Tai visiškai autonominės zonos, kurios tvarkosi palyginti gerai, yra įdiegę ir tam tikrais apsaugos priemones ir ribojimus. Pati šiuo metu esu Madeiroje ir matau, kaip tvarkosi gyvai. Toks apynasrio uždėjimas tikrai nepaskatins kelionių organizatorių veiklos po truputėlį atnaujinimo, o tik apsunkins ją“, – sakė Ž. Gavelienė.

Toks apynasrio uždėjimas tikrai nepaskatins kelionių organizatorių veiklos po truputėlį atnaujinimo, o tik apsunkins ją.

Vienas didžiausių kelionių organizatorių Baltijos šalyse „Novaturas“ praėjusią savaitę paskelbė apie  nuo vasario atnaujinamus skrydžius į Tenerifės salą. Bendrovės teigimu, šiuo metu laisvų vietų į pirmuosius skrydžius yra likę vos po kelis, o suplanuotos skrydžių programos keisti neketinama.

„Šis pandemijos laikotarpis dar labiau išryškino Tenerifės salos išskirtinumą – daugelis keliautojų į šią salą įsigyja tik lėktuvo bilietus. Jie renkasi ilgesnės trukmės atostogas ir čia būdami derina poilsį ir darbą. Šiuo metu didžioji dalis žmonių dirba nuotoliniu būdu, todėl sugriežtinti saviizoliacijos reikalavimai ne visiems keliautojams yra kliūtis“, – BNS sakė „Novaturo“ komunikacijos vadovė Dovilė Zapkutė.

Ji taip pat pridūrė, jog paskelbus apie sugriežtintus reikalavimus bendrovė sulaukia kiek daugiau skambučių iš keliautojų, nes jiems reikia daugiau laiko suderinti saviizoliacijos detales tiek tarpusavyje, tiek ir su darbdaviais.

Kelionių organizatorius „Tez Tour“ vasarį taip pat ketina atnaujinti užsakomuosius skrydžius į Tenerifę, tačiau įmonės viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė BNS sakė, kad keliaujantieji per pandemiją taip pat prisiima riziką ir supranta, kad situacija gali keistis.

Sveikatos apsaugos ministerija praėjusį penktadienį smarkiai papildė koronaviruso paveiktų šalių sąrašą. Nuo pirmadienio COVID-19 testo bei izoliuotis nereikės tik atvykusiesiems iš Graikijos, Suomijos ir dalies Norvegijos. Jeigu asmuo atkeliaus iš Oslo, Vikeno ar Rugalando, testas ir izoliacija  – privalomi.

Iš viso paveiktų šalių sąraše yra apie 200 valstybių. Į jį pateko beveik visos Europos valstybės, tarp jų ir kaimyninės Latvija, Lenkija, Baltarusija, Rusija.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

a

Visu pirma testu patikimumas nera 100 proc, reiktu atlikti bent 2-3 testus, o tai po to vel visi verks kai paplis naujos atmaino ir turesm karantina dar pratesta porai menesiu, bet ne tame esme, ka pasibaig tie karantinai ir daugmaz visi galintys gryš i darbu pamatysit kokiu mokesciu dar nemate, ir kokiu kaino dar nebuve, garantuotai

Anonimas

Visi uzkretimai ligoninėse siuvyklos globos namuose!!!kas jums parveža covid jeigu visur daromi testai!!!idiotu valdžia ir sprendimai

...

Ir tai pareiškė didžioji ekspertė infektologijos mokslu daktare nešališkas asmuo - viešbučio vadybininke Žydrė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS