Paskutiniu šansu gauti brandos atestatą pasinaudojo 1800 abiturientų | Diena.lt

PASKUTINIU ŠANSU GAUTI BRANDOS ATESTATĄ PASINAUDOJO 1800 ABITURIENTŲ

Paskutine galimybe gauti brandos atestatą pasinaudojo 1800 abiturientų.

Penktadienį NEC mokykloms paskelbė pakartotinės sesijos lietuvių kalbos ir literatūros mokyklinio brandos egzamino rezultatus.

ELTA primena, kad šį egzaminą rinkosi kandidatai, kuriems mokyklinis brandos egzaminas buvo atidėtas, ir tie, kurie mokyklinio ar valstybinio brandos egzamino neišlaikė pagrindinėje sesijoje.

Į pakartotinės sesijos lietuvių kalbos brandos egzaminą buvo registruota 2125 kandidatai, jame dalyvavo 1800. Egzaminą išlaikė 95,02 proc. kandidatų. 9-10 balų įvertinimus gavo 3,33 proc.

Kaip akcentuoja Nacionalinis egzaminų centras, kandidatai mokyklinių brandos egzaminų rezultatus gali sužinoti tik savo mokyklose.

Nacionalinio egzaminų centro direktorė Saulė Vingelienė primena, kad lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas - vienintelis visiems privalomas. „Išlaikiusieji jį ir dar kurį nors vieną egzaminą gaus brandos atestatus“, - Eltai sakė S. Vingelienė.

Per pagrindinę sesiją lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio ar mokyklinio brandos egzamino neišlaikę kandidatai pakartotinėje sesijoje gali laikyti tik mokyklinį brandos egzaminą. Neišlaikę kitų valstybinių brandos egzaminų juos laikyti galės tik kitais metais.

ELTA primena, kad 2018 metais prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso pateikė 31 640 kandidatų (2017 metais - 32 572 kandidatai).

2018 metais vienas kandidatas vidutiniškai pasirinko laikyti apie 3,46 egzamino.

Apeliacijas pateikė per 1,2 tūkst. abiturientų

Penktadienis - paskutinė diena, kai brandos egzaminų vertinimu suabejoję abiturientai dar gali teikti apeliacijas.

Iki penktadienio pietų jų sulaukta 1231.

Kaip Eltai sakė Nacionalinio egzaminų centro direktorė Saulė Vingelienė, yra įvykęs pirmasis Valstybinių brandos egzaminų (VBE) įvertinimų apeliacinio komiteto posėdis, kuriame svarstyti prancūzų ir vokiečių kalbų, taip pat biologijos ir fizikos apeliacijų rezultatai.

„Priimtas sprendimas nekeisti dviejų užsienio kalbų darbų, dėl kurių buvo pateiktos apeliacijos, įvertinimų. Biologijos VBE atveju buvo pateiktos apeliacijos dėl 33 darbų įvertinimų. Šio dalyko dviejų darbų įvertinimai buvo pakeisti - vienas sumažintas, kitas padidintas. Iš 11 fizikos VBE darbų, dėl kurių buvo pateiktos apeliacijos, trijų įvertinimai buvo pakeisti. Vienas sumažintas ir du padidinti“, - vardijo S. Vingelienė.

Šiuo metu vyksta matematikos, lietuvių kalbos ir literatūros, informacinių technologijų ir užsienio kalbos (anglų) valstybinių brandos egzaminų kandidatų darbų apeliacijų nagrinėjimas.

Sprendimus dėl jų Valstybinių brandos egzaminų įvertinimų apeliacinis komitetas priims kitos savaitės viduryje.

ELTA primena, kad prašymus dėl darbų vertinimo iš naujo apeliacinėse komisijose buvo galima teikti per dvi darbo dienas nuo 2018 metų valstybinių brandos egzaminų (VBE) rezultatų paskelbimo.

Per šį laiką sulaukta 33 prašymų dėl biologijos VBE, 19 prašymų dėl informacinių technologijų, 939 prašymai dėl lietuvių kalbos ir literatūros, 187 prašymai dėl matematikos VBE, 53 prašymai dėl užsienio kalbos (anglų) VBE vertinimo iš naujo.

Apeliacijų prašymus dėl lietuvių kalbos ir literatūros VBE rezultato daugiau kaip 59 proc. pateikė tie kandidatai, kurie neišlaikė egzamino. Matematikos VBE atveju tokių prašymų yra 58 procentai.

Chemijos, geografijos, istorijos valstybinių brandos egzaminų rezultatai buvo paskelbti liepos 11 dieną, tad liepos 13-oji yra paskutinė diena. Šių dalykų apeliacijų prašymus galima teikti iki 17 valandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS