Patarė, kaip be vargo keliauti su mažais vaikais | Diena.lt

PATARĖ, KAIP BE VARGO KELIAUTI SU MAŽAIS VAIKAIS

Su vaikais galima keliauti į bet kurią šalį, jei tik ten saugu, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sako knygos „Atostogų knyga“ autorė Gustė Karkalaitė-Pocevičienė.

Anot jos, vaikų įspūdžių ras bet kurioje kelionėje, bet lengviausia nesuklysti pasirinktis kelionės tikslą, kur yra šilta, galima maudytis jūroje, o pakeliui – surasti vaikams tinkamų pramogų.

Paklausta, su kokio amžiaus vaiku jau galima keliauti be didelių rūpesčių, G. Karkalaitė-Pocevieičienė tvirtina – tai labai individualu: „Su pirmagimiu į pirmąją kelionę išvažiavome, kai jam buvo beveik dveji metai. Turbūt kaip dauguma tėvų nenorėjome praleisti to nemokamo bilieto vaikui (juokiasi).  Su mažąja pirmą kartą iškeliavome, kai jai buvo beveik šeši mėnesiai. Galiu pasakyti, kad streso buvo daug mažiau su antruoju vaiku, nors jai buvo tik šeši mėnesiai. Tiesiog tėvystė daug brandesnė“, – patirtimi dalinasi G. Karkalaitė-Pocevičienė.

Ji įsitikinusi – problemų tėvams neturėtų kilti, jei jie pasirinks saugią kelionės kryptį: „Esu visiškai tikra, kad su vaikais galima keliauti bet kokia saugia kryptimi, kur yra šilta, kur yra jūra, kur yra vasara. Įspūdžių kelionėje vaikai visada suras“, – tvirtina autorė.

Ji priduria, kad geriausia kelionės maršrutą susidaryti taip, kad jame atsirastų pramogų parkas, zoologijos sodas ar kitos vaikams tinkamos pramogos.

Kokius namų darbus reikėtų padaryti tėvams, prieš keliaujant su mažais vaikais, žiūrėkite reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rokas

tuoj Kauno diena nebetures ka rasyt tai laikrastis bus tik reklama ir nuorodos i kitus laikrascius :D

cia ji apie ka ciulba ???

apie krypty kur skrist ar ....apie saugu skrydy apie kury nei zodeliu neuuzsiminta ?

Lyda

Straipsnis yra, bet patarimo jokio. Nesuprantu, kam tada rašyti bevertį straipsnį...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS