Patikrino, kokiu greičiu važinėja vairuotojai: vienoje gatvėje – net 470 greičio viršijimo atvejų | Diena.lt

PATIKRINO, KOKIU GREIČIU VAŽINĖJA VAIRUOTOJAI: VIENOJE GATVĖJE – NET 470 GREIČIO VIRŠIJIMO ATVEJŲ

  • 18

Antradienio naktį sostinės kelių policijos tarnybos pareigūnai nutarė patikrinti, kokiu greičiu vairuotojai važinėja Pilaitės prospekte. Rezultatai – įspūdingi. Šimtai greitį viršijusių vairuotojų užfiksuoti ir Šiauliuose.

Vienas nė metų vairavimo stažo neturintis vairuotojas 70 kilometrų per valandą greičio zonoje skriejo dvigubai greičiau negu leidžiama. Užfiksuotas 146 kilometrų per valandą greitis.

Policininkai iš jo už pažeidimą metams atėmė vairuotojo pažymėjimą ir skyrė 225 eurų baudą. Iš viso naktį buvo nustatyti aštuoni greičio viršijimo atvejai Pilaitės prospekte.

Panašių pažeidimų užfiksuota ir Šiauliuose. 

Šiaulių apskrities policija pasidalijo informacija, kad per pusdienį vienoje gatvėje – šimtai greitį viršijusių vairuotojų.

„Ir kalbame ne apie atokų keliuką, o apie patį miesto vidurį.

Policija dažnai sulaukia Šiaulių miesto gyventojų skundų dėl gatvėmis pro jų namus lekiančių automobilių, kurie drumsčia ramybę ir kelia pavojų gyventojų saugumui. Žmonės kreipiasi su prašymais vykdyti greičio kontrolę, o mes stengiamės į prašymus reaguoti. Todėl praėjusią savaitę transporto priemonių greitį matavome Spindulio, K. Kalinausko, Sodo gatvėse.

Rezultatai stebino ir liūdino.

Skirtingomis dienomis, pasitelkę greičio matavimo prietaisus, nustatėme krūvą greičio mėgėjų: Spindulio g. fiksavome 240 leistino greičio viršijimo atvejų, Sodo gatvėje  – 380, o K. Kalinausko gatvėje – net 470.

Vakar greičio kontrolę vykdėme Vilkaviškio gatvėje. Ten per dieną užfiksuota beveik 300 greičio mėgėjų.

Neįtikėtinai skubantiems teks paploninti pinigines.

Žinokite: kol vieni keiksnoja greičio matuoklius, kiti prašo juos kuo dažniau naudoti. Akivaizdu, pagrįstai. Tad per stipriai nespauskite greičio pedalo, juk miesto gatvės nėra lenktynių trasa“, – rašoma Šiaulių apskrities policijos feisbuko paskyroje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

...

Beveik 500 greičio viršijimo atveju ir nei vienos avarijos?:O kaip čia taip gali būt? Juk viskas tik per didelį greitį!!! Gal atsibusit viena kart kad ne greitis priežastis o zioplumas?

ogal

laikas didint greiti mieste su zigulisis su vasarinem padangom vazinejom miestuose 60 o uz miesto 120ir buvo gerai dabar su visokiais madriais abs padangom godyer varikliai greiti no uz miesto 70

...

o kas sutvarkys motociklininkus?nes greiciai ir triuksmas nezmoniskas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS