Pedagogus išplūdęs A. Skaistys: šiomis dienomis jų bendruomenė jautri, o man empatijos pritrūko | Diena.lt

PEDAGOGUS IŠPLŪDĘS A. SKAISTYS: ŠIOMIS DIENOMIS JŲ BENDRUOMENĖ JAUTRI, O MAN EMPATIJOS PRITRŪKO

Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) atsiprašo dėl Vilniaus tarybos nario Audriaus Skaisčio žodžių apie mokytojus ir pažymi, kad jie neatspindi partijos pozicijos, vėliau atsiprašymą paskelbė ir pats konservatorius.

„A. Skaisčio žodžiai mokytojų atžvilgiu – įžeidūs ir niekaip neatspindintys TS-LKD vertybių ir pozicijos. Politikas, išsakęs tokius vertinimus, turi nedelsiant atsiprašyti visos mokytojų bendruomenės. Apgailestauju ir asmeniškai atsiprašau dėl tokių A. Skaisčio pareiškimų“, – penktadienį paskelbtame pareiškime cituojama TS-LKD pirmininko pavaduotoja, Seimo frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Konservatorė pažymi, kad „mokytojai, kaip ir bet kurie kiti mūsų piliečiai, turi teisę išsakyti savo lūkesčius streiko ar kitais civilizuotais būdais“.

Socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijęs kritiška pozicija dėl mokytojų streiką rengiančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovo Andriaus Navicko, vėliau A. Skaistys įsitraukė į diskusiją su mokytoja Jolanta Bizaite, taip pat konservatorių partijos nare, į kurios pasisakymus reagavo ir tokiais pareiškimais kaip „broileriai valdo“.

„Verkšlendami sukursite tik verksnių ir ištižėlių valstybę, kurią neturime teisės Lietuva vadinti. Mes – valstybės tarnautojai – kuriame Lietuvą pagal savo atvaizdą. O savo sapaliones apie lėšas iš kojinės – pasilikite sau ir neduok Dieve jūsų mokiniams“, – skelbė A. Skaistys.

„Apsirengusi tautiniais rūbais netapsite didesne patriote nei broileriniai. Mano išugdytų patriotų yra nedaug, bet jie yra tikri, o tamstos mokytojos verksninių, matyt, jau kartų kartos yra“, – mokytojai rėžė konservatorius.

Feisbuko nuotr.

Penktadienį A. Skaistys savo įrašą ištrynė ir paskelbė atsiprašymą.

„Nuoširdžiai atsiprašau visų profesionalių, patriotiškų ir darbščių mokytojų, kuriuos mano komentarai galėjo įžeisti. Diskusijai įkaitus – pasikarščiavau. Suprantu, kad turėjau atsakingiau reikšti mintis. Akivaizdu, kad pedagogų bendruomenė šiomis dienomis ypatingai jautri, o man empatijos kaip tik ir pritrūko. Apgailestauju dėl to“, – feisbuke paskelbė konservatorius.

TS-LKD frakcijos Vilniaus miesto taryboje vadovas Liutauras Kazlavickas BNS perdavė komentarą, kad A. Skaičio socialiniuose tinkluose išsakyta nuomonė nėra Vilniaus miesto savivaldybės ar TS-LKD frakcijos pozicija.

„Apgailestauju dėl jo išsakytos nuomonės, kuri žeidžia švietimo bendruomenę. Atsiprašymą išreiškė ir pats A. Skaistys“, – komentare nurodė L. Kazlavickas.

Mokytojų streikas (2023 m.)

I. Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga penktadienį surengė įspėjamąjį streiką reikalaudama nuo rugsėjo atlyginimus didinti 20 proc., nuo kitų metų sausio – dar 30 proc., klasėse mažinti mokinių skaičių ir kita. Nepavykus sutarti dėl reikalavimų iki rugsėjo pabaigos profesinė sąjunga ketina surengti ir didesnės apimties streiką.

Verkšlendami sukursite tik verksnių ir ištižėlių valstybę, kurią neturime teisės Lietuva vadinti.

Reikalavimus dėl mokytojų algų, mokinių skaičiaus klasėse bei kitų dalykų kelia ir Egidijaus Milešino vadovaujama Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga. Ji taip pat neatmeta galimybės streikuoti.

Premjerė Ingrida Šimonytė kartoja, kad atlyginimai pedagogams iki 130 proc. vidutinio darbo užmokesčio bus keliami kitąmet, kaip įsipareigota partijų susitarime, dviem etapais – nuo sausio ir nuo rugsėjo, o dalis profesinės sąjungos reikalavimų, anot jos, yra neįgyvendinami.

Rašyti komentarą
Komentarai (69)

AUKSINIS POSAKIS...

"Žuvis pradeda gęsti nuo galvos". Lietuvos piliečių niekinimas prasidėjo nuo V.Landsbergio, kai jis TAUTĄ išvadino pagal KGB-istinį - Napoleonišką supratimą. Visu pirma -"AŠ" ir...viskas "MAN"...Tai tęsiasi iki šiol. Priėjome iki to, kad ministrams patarinėja tokie "išsilavinę" ir "išprusę" kaip Šurajevas.

Galetu

Bent metus padirbet PI-dagogu,kai snarglaedai jam paaiskintu savo teises ir jo pareigas,nuleide ant lupos ,dar labiau Suskaistetu.

jo

laukiu nesulaukiu kada uzdraus sita konservuota pedoparija kaip labiausiai pakenusia valstybei...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS