Rinkimuose jau balsavo maždaug 5,4 tūkst. rinkėjų | Diena.lt

RINKIMUOSE JAU BALSAVO MAŽDAUG 5,4 TŪKST. RINKĖJŲ

Renkant Šilutės rajono valdžią, Trakų merą ir Seimo narį Varėnos-Eišiškių apygardoje savo valią išreiškė apie 5,4 tūkst. rinkėjų.

Vyriausiosios   rinkimų  komisija (VRK) pranešė, kad nuo trečiadienio iki penktadienio iš anksto (savivaldybėse ir apskričių centriniuose paštuose), specialiuose paštuose bei savo namuose jau balsavo 5 388 rinkėjai.

Trečiadienį ir ketvirtadienį iš anksto balsavo 811 Šilutės rajono, 349 Trakų rajono bei 600 Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardos rinkėjų. Iš 1 760 rinkėjų tiktai 60 pasirinko penkių iš dešimties apskričių centrinius paštus, didžiajai daugumai patogiau balsuoti buvo savivaldybėse.

Balsuojant specialiai rinkimams sudarytuose paštuose: bausmės vykdymo vietose, areštinėse, ligoninėse, gydymo įstaigose (išskyrus poliklinikas), socialinės globos įstaigose per tris dienas balsavo 89 Šilutės ir 90 Trakų rajonų bei 124 Varėnos–Eišiškių apygardos rinkėjai. Iš 303 specialiuose paštuose balsavusių rinkėjų 33 – nuteistieji, šiuo metu atliekantys bausmę dešimtyje iš 16-os šalyje veikiančių įkalinimo įstaigų.

Penktadienį savo namuose vietos valdžią arba naują Seimo narį rinko 627 Šilutės rajono, 860 Trakų rajono bei 1 838 Varėnos–Eišiškių apygardos, kurią sudaro Varėnos bei dalis Šalčininkų rajono teritorijos, rinkėjų. Balsavimas namuose vyksta ir šeštadienį.

VRK duomenimis, Šilutės rajono   rinkėjų  sąrašuose iš viso yra 38 593 asmenys, Trakų - 28 913, Varėnos-Eišiškių   rinkimų  apygardoje - 30 214 asmenų.

Šių metų kovo 1-ąją savivaldybių tarybų rinkimuose iš anksto, specialiuose paštuose bei per pirmąją balsavimo namuose balsavo 1 705 (4,40 proc.) Šilutės ir 2 457 (8,47 proc.) Trakų rajono rinkėjų. Per 2012 metų Seimo rinkimų pakartotinį balsavimą vienmandatėje Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardoje šis rodiklis buvo kur kas mažesnis – 1 461 (3,75 proc.) rinkėjas. 

Pakartotinių   rinkimų  Šilutės ir Trakų rajonuose prireikė, kai Savivaldybių tarybų   rinkimų  įstatymo pažeidimus pripažinusi šiurkščiais, VRK kovo 8 ir 21 dienomis panaikino   rinkimų  šiose savivaldybėse rezultatus. Naujas Seimo narys vienmandatėje Varėnos–Eišiškių   rinkimų  apygardoje renkamas dėl to, kad čia per 2012 metų Seimo   rinkimus  parlamentaru tapęs Algis Kašėta, kovo 15 -ąją buvo išrinktas Varėnos rajono meru ir atsisakė Seimo nario mandato.

Pakartotiniuose   rinkimuose  dėl 25-ių Šilutės rajono savivaldybės tarybos narių, įskaitant merą, mandatų kovos septynios politinės partijos ir visuomeninis   rinkimų  komitetas, iš viso iškėlę 366 kandidatus. Trakų rajone, kuriame savivaldybės taryba buvo išrinkta per pakartotinius rinkimus  birželio 7-ąją, šį sekmadienį bus pakartotinai balsuojama už merą - daugiausia balsų surinkusius liberalę Editą Rudelienę arba socialdemokratą Vytautą Zaliecką.

Vienmandatėje Varėnos- Eišiškių   rinkimų  apygardoje varžysis daugiausia   rinkėjų  palankumo pelnę Lenkų   rinkimų  akcijos atstovas Andžej Andruškevič ir socialdemokratas Vidas Mikalauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS