Lietuvoje užfiksuotas katastrofinio stiprumo vėjo greitis | Diena.lt

LIETUVOJE UŽFIKSUOTAS KATASTROFINIO STIPRUMO VĖJO GREITIS

  • 2

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba feisbuke perspėja, kad Lietuvoje siaučia stiprūs vėjai. Užfiksuotas net katastrofinio stiprumo vėjo greitis.

Remiantis 9 val. duomenimis, vėjo gūsiai vakariniuose rajonuose buvo pasiekę net 22–27 m/s (79–97 km/val.). Likusioje Lietuvoje maksimalūs vėjo gūsiai buvo truputį silpnesni, iki 15–22 m/s (54–79 km/val.), – skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

9.24 val. Lietuvos laiku Ventės automatinėje meteorologijos stotyje (Šilutės r.) užfiksuotas vėjo greitis pasiekė katastrofinio vėjo greičio kriterijų – išmatuota 35,5 m/s (~128 km/val.).

LNK reportažas:

„Toks vėjo greitis atitiktų 1-os kategorijos uraganą, tačiau šiuo atveju tai yra ne uraganas, o tiesiog stiprus vėjo gūsis.

Kad Ventės AMS išmatuotas skaičius yra teisingas, rodė ir netoliese esanti Šilutės kelininkų meteorologinė stotelė, kuri 9.25 val. fiksavo net 36,1 m/s greitį (~130 km/val.)“, – praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Pasak sinoptikų, šiandien daug kur numatomi trumpi, daugiausia nedideli krituliai, vyraus lietus, šlapdriba. Vakarų, pereinančio į šiaurės vakarų vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s, vietomis 21–24 m/s, pajūryje iki 27 m/s. Aukščiausia temperatūra 3–6 laipsniai šilumos.

Kaip jau rašyta, dėl stipraus vėjo elektros tiekimas penktadienį sutrikęs apie 40 tūkst. namų ūkių. 

Daugiausia gedimų fiksuojama Šiaulių ir Klaipėdos rajonuose, šiuo metu elektros tiekimas jau yra atstatytas daugiau nei 20 tūkst. namų ūkių.

GALERIJA

  • Lietuvoje užfiksuotas katastrofinio stiprumo vėjo greitis
Feisbuko grupės "Reidas Vilniuje" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pas mus

arizonoi +40 normalus dalykas, nes dykuma. O pas jus matyt nes sala, ir toli grazu netokie vejai buna, matyt busi tas kuris sumoka per daug, o draugam giriasi kaip pigiai gavo.

Pas \\\\\.../////

mus Anglijoje skaitoma eilinis vėjalis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS